Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

12/4/2018, Σύσκεψη για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στο Δημαρχείο Χανίων

12.04.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 04:04

Με θέμα τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 12/4/2018, στο Δημαρχείο Χανίων, η αρμόδια Επιτροπή, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ν. Βλαζάκης και Μ. Φοβάκης αντίστοιχα και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, τα μέλη της Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Δήμαρχο Χανίων, τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Μηλιαράκη, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Ρίζο, ο οποίος εκπροσωπήθηκε, εξετάστηκε η εξέλιξη της διαδικασίας και καθορίστηκαν οι παράμετροι, που πρέπει να ακολουθηθούν για τον Δήμο Χανίων.

Σε δήλωσή του με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε: “Εφαρμόζεται μια διεθνής πρακτική, που, όπως έχει αποδειχτεί, αποδίδει, με θετικά αποτελέσματα για την εκπαίδευση. Στον Δήμο Χανίων έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, με τους οποίους εξετάζουμε τον τρόπο συμμετοχής μας στη συγκεκριμένη πιλοτική διαδικασία. Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε για τα παιδιά μας μια πιο σωστή εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και να δεχτούμε περισσότερα παιδιά στους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς, όπου και θα προκύψουν περισσότερες θέσεις”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

p1