Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

12/7/2018, Η συνέντευξη τύπου για το "Σιμουλτανέ” σκακιού που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Σ.Α.Χ.-ΣΑΜΑΡΙΑ – Μικροί πρωταθλητές Ελλάδος στο σκάκι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με το Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα

12.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Μια εξόχως σημαντική αθλητική διοργάνωση, πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων και της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη (17/7), στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων (έξω από το Γιαλί Τζαμί), στις 19:00. Πρόκειται για τη διοργάνωση “Σιμουλτανέ”, όπου η Ελληνίδα Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου θα αναμετρηθεί με 35 επίλεκτους σκακιστές από τα Χανιά. 

Η Σταυρούλα Τσολακίδου έρχεται στα Χανιά, ως καλεσμένη του Δήμου Χανίων και της Σ.Α.Χ. - ΣΑΜΑΡΙΑ και την επόμενη ημέρα του “Σιμουλτανέ” θα αγωνιστεί στο πολύ γνωστό διεθνές τουρνουά που θα γίνει στην Παλαιόχωρα.

Με αφορμή τη διοργάνωση του “Σιμουλτανέ” στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, παραχωρήθηκε την Πέμπτη (12/7) συνέντευξη τύπου, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

p1

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Χανίων (Αθλητισμού) Σταύρος Φιωτάκης ανέφερε:

Σαν Δήμος Χανίων και σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα στο άθλημα, διοργανώνουμε τον εξαιρετικό αγώνα “ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ” που θα γίνει στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Στο σημείο δηλαδή που αποτελεί σύμβολο για τα Χανιά μας.

Θα έχουμε μάλιστα τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου. Ένα νέο κορίτσι που διακρίνεται στο χώρο του σκακιού.

 

Σας καλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου τον αγώνα αυτό, ο οποίος θα είναι υψηλού επιπέδου και στον οποίο όπως προείπαμε θα συμμετάσχει και η Ελληνίδα Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

 

Εκ μέρους της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ, ο πρόεδρος της, Γιάννης Σπυριδάκης δήλωσε:

 

Ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός. Ένας αγώνας επίδειξης με την τρις Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Σταυρούλα Τσολακίδου. Μια πρωταθλήτρια που συνδυάζει τις επιτυχίες στον αθλητισμό με την εκπαιδευτική της πρόοδο, αφού πέρασε πρώτη σε Πανεπιστήμιο της επιλογής της.
Είναι σημαντικό που ο σύλλογος μας, που παλεύει μέσα από αντιξοότητες, να είναι πρώτος στην Ελλάδα, έχει την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Χανίων και της νυν δημοτικής αρχής αλλά και του χορηγού του.
Σας καλούμε λοιπόν, σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουλίου, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

p2

Οι μικροί πρωταθλητές της ΣΑΧ τα “είπαν” με το Δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου, οι τέσσερις μικροί πρωταθλητές Ελλάδος (σχολικών και νεανικών πρωταθλημάτων) της ΣΑΧ που πλαισίωσαν τη συνέντευξη τύπου, Έλενα Ψαριανού, Γιώργος Σπυριδάκης, Ραφαέλ Σαράφης και Γιώργους Αντωνιουδάκης, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα στο γραφείο του. Εκείνος, αφού τους υποδέχτηκε με χαρά, τούς ρώτησε για τους λόγους που ξεκίνησαν να ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα και τους ευχήθηκε “καλή πρόοδο στις σχολικές αλλά και σκακιστικές τους υποχρεώσεις”.