Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

26/7/2018, Σύσφιξη σχέσεων Δήμων Χανίων και Σπολέτο – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων αντιπροσωπείας των Εκπαιδευτικών Ινστιτούτων του αγροτικού και τουριστικού τομέα του Δήμου Σπολέτο της Περιφέρειας Umbria της Ιταλίας

26.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:07

Αντιπροσωπεία των Εκπαιδευτικών Ινστιτούτων του αγροτικού και τουριστικού τομέα του Δήμου Σπολέτο της Περιφέρειας Umbria της Ιταλίας, δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης (26/7) στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας. Στη συνάντηση έδωσε το “παρών” ο Διευθυντής του ΜΑΙΧ Γιώργος Μπαουράκης, αλλά και συνεργάτες του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου.

p1

Η αντιπροσωπεία μετέφερε πρόσκληση στον Δήμαρχο από τον Δήμαρχο Σπολέτο, ώστε ο Δήμος Χανίων, με την ευκαιρία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Σεπτέμβρη στο Σπολέτο της Ιταλίας και στο οποίο θα παρευρεθούν το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων(ΜΑΙΧ) και ο Ποδηλατικός Όμιλος Τάλως Χανίων, να συμμετάσχει σε αυτό το σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός.

Η συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Χανίων αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο Δήμων (Χανίων και Σπολέτο) που ξεκίνησε το 2017, με την επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα στην ιταλική πόλη. Οι σύσφιξη στις σχέσεις των δύο Δήμων θα έχει πολύ σημαντική ωφέλεια, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν το Πολιτισμό.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα του αγροτικού και τουριστικού τομέα του Δήμου Σπολέτο της Περιφέρειας Umbria της Ιταλίας έχουν μακρά συνεργασία με το ΜΑΙΧ και αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου “Work Based Learning process in European Vocational/Educational Training, through Better Social and Economic Strategic Outcome for Youth Employability in the Tourism Sector”, 20 σπουδαστές από δημόσιες σχολές κατάρτισης σε θέματα τουρισμού και γεωργίας της Ιταλίας, υλοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του αγροτικού και τουριστικού τομέα στα Χανιά, το διάστημα 17 Ιουλίου έως και 14 Σεπτεμβρίου, 2018.