Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

2/7/2018, Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ: Επίσημη έναρξη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” - Η Συνέντευξη Τύπου

02.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:07

Πλούσιο και άκρως ψυχαγωγικό, αλλά και επιμορφωτικό είναι το “μενού” των εκδηλώσεων για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

p1

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το φετινό καλοκαίρι, χιλιάδες κόσμου θα απολαύσει μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες μουσικά αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σε ένα μεγάλο ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

 

Πυρήνας των εκδηλώσεων αυτών θα είναι το Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, αλλά και άλλα σημεία πολιτισμού στην πόλη των Χανίων, όπως ο Δημοτικός Κινηματογράφος, οι εκθεσιακοί χώροι του ΚΑΜ, η Πύλη Σαμπιονάρα, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Γιαλί Τζαμί.

 

Με αφορμή την έναρξη των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων (Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018), το πρωί της Δευτέρας (2/7) παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

p2

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελπίδα Τσιτσιρίδη τόνισε ότι, “έχουμε προσπαθήσει να καλύψουμε όλες τις μορφές της Τέχνης σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους, για να ψυχαγωγήσουμε όλους τους Δημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες που θα έρθουν στην πόλη μας. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 έχει καταρτιστεί ήδη από το προηγούμενο διάστημα και τα εύσημα ανήκουν και στην πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περράκη. Να τονιστεί επίσης ότι με τη βοήθεια των τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας, καταρτίσαμε το πρόγραμμα, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των περιαστικών περιοχών”.

 

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα εκδηλώσεων υπάρχουν και εκείνες που αφορούν τα παιδιά .

p3

Τη δική του τοποθέτηση έκανε και ο Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Όθωνας Χαραλαμπάκης. Ευχόμαστε σε όλους ένα ευχάριστο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι”, με πολύ κέφι, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Περιμένουμε τους συνδημότες μας αλλά και τους επισκέπτες μας στους χώρους ψυχαγωγίας του Δήμου Χανίων, το Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, τον Δημοτικό Κινηματογράφο, τους εκθεσιακούς χώρους του ΚΑΜ, τη Σαμπιονάρα, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Γιαλί Τζαμί. Ελπίζουμε να υλοποιήσουμε κάθε γούστο. Η μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην κατάρτιση του προγράμματος οφείλεται και στο γεγονός ότι το υλικό του προγράμματος αυτού αποστέλλεται και από τα ίδια τα σχήματα, οπότε έπρεπε να περιμένουμε να έχουμε στα χέρια μας όλο το υλικό, για να στήσουμε και να φτιάξουμε το πρόγραμμα”.

p4

Από τη δική του μεριά, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Γιώργος Βαρουδάκης δήλωσε: “ Ο Πολιτισμός είναι ανάσα, είναι ελπίδα, είναι παράδειγμα και είναι σαφέστατα, κέρδος. Η επίσημη έναρξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 συμπίπτει με την έναρξη της έκθεσης γλυπτικής του συντοπίτη μας του Αντώνη Παυλάκη. Έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουλίου, στο Γιαλί Τζαμισί. Αμέσως μετά, από 1 έως 31 Αυγούστου θα υπάρξει και πάλι στο Γιαλί Τζαμισί, έκθεση γλυπτικής της κ. Αφροδίτης Λίτη, καθηγήτριας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών”.

 

Αξίζει τέλος, να τονιστεί ότι, ήδη, διανέμεται το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων, από το Δημαρχείο Χανίων, από το Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι) και από το κιόσκι προπώλησης εισιτηρίων του Δήμου Χανίων στη Δημοτική Αγορά.