Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

7/9/2018, Ο Δήμος Χανίων, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, στέκεται δίπλα στα παιδιά που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα

07.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2018-2019), ο Δήμος Χανίων με την κοινωνική του υπηρεσία στέκεται δίπλα στα παιδιά που οι οικογένειες τους, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αντιμετωπίζουν διάφορα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

p1

Με αφορμή τις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Χανίων, παραχωρήθηκε την Παρασκευή (7/9) συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Δήμος Χανίων στέκεται δίπλα στα παιδιά που οι οικογένειες τους, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει διανομή σχολικών ειδών σε 212 παιδιά (6-18 ετών) των οποίων οι οικογένειες είναι ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων. Τα σχολικά είδη είναι προσφορά των SM SYNKA και των πολιτών που θα προσφέρουν στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου (11:00-17:00) στο Υδροψυχαγωγικό Πάρκο “Λιμνούπολη, ενώ η διανομή θα γίνει την Πέμπτη (13/9)”, τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Τετάρτη (5/9), μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ διανεμήθηκαν σχολικά είδη σε 377 παιδιά.

 

Στο μεταξύ, για τρίτη σερί χρονιά συνεχίζεται η δράση με το “κουτί του φοιτητή”, ένας θεσμός που καθιερώνεται και γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση. Την προηγούμενη διετία δόθηκαν πάνω από 120 πακέτα σε Χανιώτες φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και αυτό θα συνεχιστεί και στην τρέχουσα περίοδο.

 

Επίσης κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, προσφέρθηκαν 6 θέσεις φοίτησης από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης. Οι θέσεις φοίτησης δόθηκαν σε παιδιά που αποφοίτησαν το 2016 και 2017 από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και επιλέχθηκαν, βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από το αρχείο της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, κυρίως των οικογενειών που είναι ωφελούμενες των προγραμμάτων κάρτας σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τέλος, και τη φετινή χρονιά ο σύλλογος φροντιστών μέσης εκπαίδευσης Ν. Χανίων προσέφερε 30 θέσεις για δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη.

 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε την Παρασκευή (7/9) στο Δημαρχείο Χανίων (με αφορμή τις παραπάνω δράσεις), αναφέρθηκαν σε αυτές, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη, ο Επιθεωρητής των SYNKA κ. Γιάννης Χατζάκης και ο Διευθυντής της “Λιμνούπολης” κ. Μανώλης Φραδελάκης.

 

Να σημειωθεί τέλος ότι, κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Νέας Μάκρης, ο Δήμος Χανίων θα αποστείλει σχολικά είδη σε παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.