Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

13/9/2018, Σύσκεψη για τα μεγάλα έργα που αφορούν τον Δήμο Χανίων, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη

13.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 04:09

Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: Εποικοδομητική συζήτηση για τα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη και έχουμε βάλει ως στόχο ως Δημοτική Αρχή

p1

Ευρεία σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκαν τα σημαντικά έργα που αφορούν τον Δήμο Χανίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13/9) το πρωί στο Δημαρχείο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, οι Βουλευτές Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης και Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ κ. Φώτης Καζάσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Κων/νος Στεργιάνης, εκπρόσωπος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων και όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τ. Βάμβουκας, “Η υπόθεση εξελίσσεται πολύ καλά. Η μελέτη αξιοποίησης θα είναι πολύ σύντομα έτοιμη, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις που απαιτούνται. Θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα χρήματα που ζητάει ο Ελληνικός Στρατός για να μετεγκαταστήσει το στρατόπεδο και να καταστεί ανενεργό”.

 

Επίσης, σημαντικό “κομμάτι” της σύσκεψης επικεντρώθηκε στο έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς. “Παρόλο που το έργο προχωράει προς την προκήρυξή του, είναι ένα ζήτημα που απαιτείται να το δούμε με πολλή προσοχή και όχι με επιπολαιότητα. Έχουμε την ευθύνη το έργο αυτό να το ανακατασκευάσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με το σωστό τρόπο, λόγω της θέσης, της σημασίας και της δραστηριοποίησης εντός της Αγοράς 50επαγγελματιών, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης, το ζήτημα της κατασκευής των 8 νέων σχολείων, μέσω ΣΔΙΤ, με συνολικό κόστος 40 εκατομμυρίων ευρώ . “Ενημέρωσα τον Υπουργό για τις επαφές που είχα χτες στην Αθήνα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπάρχουν γραφειοκρατικά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν και είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Επιπλέον, τη σύσκεψη απασχόλησε το έργο του κόμβου Μουρνιών, στο οποίο υπάρχουν καθυστερήσεις. “Το σημαντικό είναι ότι το έργο αυτό “ξεκόλλησε” μετά από πολλά χρόνια, με τη συνδρομή του Δήμου Χανίων και είναι ένα έργο που πλέον προχωράει αλλά όχι με τους ρυθμούς που θέλουμε, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Δήμος Χανίων και η ΔΕΥΑΧ θα επισκευάσουν το οδόστρωμα, σε τμήμα επί της οδού Μουρνιών, διότι είναι πολύ φθαρμένο και δεν υπάρχει χρόνος αναμονής, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου..

 

Τέλος, συζητήθηκε το “τι μέλλει γενέσθαι” με το Κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Η ΓΓΑ έχει δείξει διάθεση να παραχωρηθεί αυτό το έργο στο Δήμο Χανίων. Τα δύο προβλήματα που υφίστανται ωστόσο είναι, αφενός, ότι απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ που είναι διατεθειμένο να το δώσει το Υπουργείο, αφετέρου ότι η συντήρηση του κολυμβητηρίου θα έχει μεγάλο κόστος για το Δήμο Χανίων. “Ο Δήμος Χανίων είναι πρόθυμος να συμβάλλει ώστε αυτό το “φάντασμα” που βρίσκεται στο Ακρωτήρι να χρησιμοποιηθεί, επιτέλους, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας”, ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, .

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Συζητήσαμε και αναλύσαμε τα σημεία που τα συγκεκριμένα έργα που αφορούν το Δήμο Χανίων, καθυστερούν και “μπλοκάρουν”, την επόμενη εβδομάδα θα ελέγξουμε πόσο έχουν προχωρήσει και αυτή η διαδικασία θα γίνεται, εκτός απροόπτου, κάθε εβδομάδα. Ήταν μια γόνιμη συζήτηση που βοήθησε στα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Χανίων”.