Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

16/3/2018, Στο Δημαρχείο Χανίων η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα, Oya Yazar

16.03.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:03

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, ο οποίος αναπληροί τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16/3/2018, με τη Γενική Πρόξενο της Τουρκίας, Αθηνών - Πειραιώς, Oya Yazar, στο Δημαρχείο Χανίων, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, παρουσία και του Δημοτικού Συμβούλου, Προέδρου της Κύδων Α.Ε., Γεωργίου Πουλιδάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από την πλευρά του κ. Βλαχάκη στην απευθείας αεροπορική σύνδεση με το νησί, καθώς και στην προώθηση των κρητικών ποιοτικών προϊόντων.

Σήμερα οι Ελλάδα και η Τουρκία, τηρώντας τις διεθνείς συμβάσεις, οφείλουν στο πνεύμα της καλής γειτονίας να βρουν ειρηνικά τον βηματισμό τους, επενδύοντας σε συνεργασίες, που ενώνουν τους δύο λαούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά της η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας τόνισε ότι στόχος της επίσκεψής της στο νησί είναι η ανάπτυξη συνεργασιών, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Μάλιστα, η κα. Yazar επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους και υπάρχει προθυμία για βελτίωση και σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

p1