Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

3/9/2018, Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το αίτημα του Δήμου Χανίων για μεταφορά του τρίστηλου της ΔΕΗ της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Στην Αθήνα την Τρίτη (4/9) ο Δήμαρχος Χανίων για να υποστηρίξει τη θέση αυτή στο ΚΑΣ.

04.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 09:09

Τ. Βάμβουκας: Η μεταφορά του τρίστηλου εντός της τάφρου θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο της πόλης και θα συνδυαστεί αρμονικά με την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της οδού Χάληδων.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη (4/9) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ). Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει εισαχθεί ως θέμα, το αίτημα του Δήμου Χανίων να μεταφερθεί το τρίστηλο της ΔΕΗ (με δύο μετασχηματιστές) που βρίσκεται σε πεζοδρόμιο της Χατζημιχάλη Γιάνναρη, σε χώρο μεταξύ της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων και της τράπεζας που βρίσκεται εκεί, δηλαδή στην αρχή της οδού Χάληδων.

O Δήμος Χανίων (με τη σύμφωνη γνώμη φορέων της πόλης) και από κοινού με τη ΔΕΔΔΗΕ προτείνει “να τοποθετηθούν δύο συνεπτυγμένοι (compact) υποσταθμοί σε σημείο που δεν ενοχλεί καθόλου αισθητικά, διότι δεν θα φαίνονται ανάμεσα σε δύο υφιστάμενα κτίρια, ενώ θα επιλυθεί το σοβαρότατο και επείγον ζήτημα της ισόρροπης κατανομής και αύξησης ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει ανάγκη η περισσότερο ανεπτυγμένη εμπορικά περιοχή της πόλης των Χανίων”.

Τη θέση αυτή θα υποστηρίξει στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, ο Δήμαρχος Χανίων και την οποία συνυπογράφουν επίσημοι φορείς της πόλης (ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. κ Δαμασκηνός, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΒΕ Χανίων Αντώνιος Ροκάκης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νικόλαος Βουρλάκης, ο Πρόεδρος ΤΕΕ Τμήματος Δυτ. Κρήτης Σπυρίδων Σοφιανός, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ζαχαρίας Πιστόπουλος, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Εμμανουήλ Γιαννούλης, ο Πρόεδρος κατοίκων παλιάς πόλης Μάρκος Καραβιτάκης, η Πρόεδρος συλλόγου Εστίασης Νομού Χανίων Άννα Σαματά), μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χανίων και την οποία συγκάλεσε ο κ. Τάσος Βάμβουκας. Ο Δήμαρχος Χανίων μάλιστα ευχαρίστησε τους φορείς της πόλης για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Με το αίτημα αυτό, ο Δήμος Χανίων διεκδικεί και απαιτεί την αισθητική βελτίωση ενός από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης και παράλληλα, η διαδικασία αυτή μεταφοράς του τρίστηλου θα εξισορροπήσει και θα αυξήσει την ισχύ της ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα από τα πλέον εμπορικά σημεία των Χανίων.

Με το συγκεκριμένο αίτημά μας εξαφανίζεται αυτό το απαίσιο θέαμα αυτών των μετασχηματιστών που αισθητικά ενοχλούν τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες της πόλης μας, καθημερινά”, τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε: “Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε τις εργασίες ανάπλασης της οδού Χάληδων, του δρόμου δηλαδή που οδηγεί στο Ενετικό λιμάνι Χανίων, συνεπώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η μεταφορά του τρίστηλου σε χώρο που δεν θα επηρεάζει αισθητικά και λειτουργικά θα βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό αυτήν την προσπάθειά μας”.

Να σημειωθεί τέλος ότι αμέσως μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας (3/9) εστάλη στο Υπουργειο Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, επιστολή που αναφέρεται στο σχετικό αίτημα του Δήμου Χανίων και το οποίο συνυπογράφουν οι φορείς της πόλης.

H επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού & το Κ.Α.Σ.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p5