Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

10/9/2018,Με επιτυχία η γιορτή λήξης της “Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018” στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

10.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων στον Δημοτικό Κήπο, στη Σούδα και στο Σταλό η γιορτή λήξης της “Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018”, με τίτλο: «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Η καλοκαιρινή εκστρατεία διοργανώθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ενώ στη γιορτή λήξης παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, η Δ/ντρια, Αθηνά Πετράκη, η Προϊσταμένη, Βιβή Χουδαλάκη, γονείς και πολλά παιδιά.

Μέσα από πινελιές τέχνης, πλούσιες σε σχήματα και χρώματα, παρουσιάστηκαν τα αγαπημένα δεδομένα των παιδιών, σε μια έκθεση έκφρασης και δημιουργίας, που στήθηκε στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Ειδικότερα, μέσα από 50 βιωματικά εργαστήρια τα παιδιά μέτρησαν και κατέγραψαν δεδομένα τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν. Χάρη στο συγκεκριμένο ταξίδι, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, τα παιδιά ανακάλυψαν τη μαγεία των πραγμάτων και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και ερμηνεία.

Αποτέλεσμα δράσεων:

50…εκδηλώσεις, που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

813…συμμετοχές παιδιών

21…εμψυχωτές, που στήριξαν τις δράσεις

1745…βιβλία, που δανείστηκαν τα παιδιά.

Μαθήματα δε εκμάθησης σκακιού συνόδεψαν όλη την καλοκαιρινή περίοδο, αποκαλύπτοντας πολλά μυστικά σε 20 ώρες διδασκαλίας, ενεργοποιώντας τη σκέψη 20 παιδιών.

Ευχαριστίες εκφράζονται προς την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, την κα. Ειρήνη Βοτοκοπούλου -υπεύθυνη σχεδιασμού των δράσεων - το Δίκτυο των Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Ε.Β.Ε. για την επικοινωνία και τη συνεργασία. Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους εθελοντές, που αφιέρωσαν αγάπη, χρόνο, εμπειρία και δεξιότητες, στους γονείς αλλά προπάντων στα παιδιά.

p1

p2

p3