Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

3/5/2018, Με επιτυχία η βιβλιοπαρουσίαση “Η Ρομαντική Λογοτεχνία στο εθνικό κράτος 1830-1880”: Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

03.05.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων το βιβλίο με τίτλο: “Η Ρομαντική Λογοτεχνία στο εθνικό κράτος 1830-1880” του Αλέξη Πολίτη, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Αυτό το βιβλίο γράφτηκε επειδή κάποια στιγμή ο συγγραφέας του θέλησε να ανακεφαλαιώσει και ιδίως να συμπληρώσει τις γνώσεις του γύρω από ένα θέμα”, ανέφερε ο κ. Πολίτης και συνέχισε: «Είχα έως τώρα επιχειρήσει ποικίλους ακροβολισμούς σε ζητήματα του 19ου αιώνα, μου χρειαζόταν όμως και επιπλέον πληροφορίες, καθώς και μια συνολική ματιά για να κατανοήσω κάπως καλύτερα τα πράγματα. Αν όμως οι γνώσεις που συγκεντρώνεις δεν αποτυπωθούν σε χαρτί μένουν έπεα πτερόεντα-πετούν και φεύγουν. Το βιβλίο, αν και απέκτησε μεγαλύτερη έκταση, δεν πρόκειται για ένα εγχειρίδιο, παρά για ιστορική αφήγηση που πλησιάζει κάπως το δοκίμιο».

Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιάννης Κουτσομύτης, αρθρογράφος, πολιτικός αναλυτής και η Έμυ Παπαβασιλείου, πολιτικός μηχανικός. Αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα διάβασε ο ηθοποιός Μιχάλης Βιρβιδάκης. Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Πολίτης απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Τη βραδιά συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων.

p1

p2