Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

4/10/2018, «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»

04.10.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:10

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, όπως και οι Βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (Δ.Ε.Β.), έχουν και πάλι… θέμα! Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ως μέλος του Δικτύου, συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές της δράσεις, σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στα προγράμματα, με τίτλο: “Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα”. Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες στα Τμήματα των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου, της Σούδας και του Σταλού, στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Οκτώβριος: Λογοτεχνικοί τόποι

Τον Οκτώβριο εξερευνούμε πραγματικούς και φανταστικούς τόπους, έτσι όπως περιγράφονται στη λογοτεχνία και γιορτάζουμε την επέτειο του ’40, με ένα αφιέρωμα στην Αθήνα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

  • Νοέμβριος: Η κίνηση

Τον Νοέμβριο εξερευνούμε τις όψεις της κίνησης. Η κίνηση στη φυσική, στην τέχνη, στις λέξεις. Πειράματα, κατασκευές και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας της κίνησης.

  • Ιανουάριος :Ξεκινήματα

Το θέμα του Ιανουαρίου είναι «Ξεκινήματα». Ξεκινάμε τη χρονιά με τις ερωτήσεις, που θα απαντήσουμε το 2019. Στις επόμενες συναντήσεις πρωταγωνιστούν οι ιδέες ως ο σπόρος για κάθε ξεκίνημα, η αρχή της ζωής αλλά και ένα αφιέρωμα στις ιστορίες, που το τέλος τους είναι μια νέα αρχή.  • Φεβρουάριος: 100 χρόνια από την ίδρυση του Bauhaus

Αφιερώνουμε τον Φεβρουάριο στην τέχνη με μια παρουσίαση του κινήματος Bauhaus, που γεννήθηκε στη Γερμανία πριν 100 χρόνια, το 1919, και επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη όχι μόνο της μοντέρνας τέχνης αλλά και την αντίληψή μας για σημαντικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και ο σχεδιασμός των σχολείων.

  • Μάρτιος: 50 χρόνια από την προσελήνωση

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και οι βιβλιοθήκες θα αφιερώσουν τις συναντήσεις τους στη Σελήνη, αγαπημένο θέμα παλιότερων αλλά και σύγχρονων ποιητών. Ταυτόχρονα, όμως, το 2019 σηματοδοτεί και την επέτειο των 50 χρόνων από το 1969, όταν ο άνθρωπος έκανε το πρώτο του βήμα στο φεγγάρι.

 

  • Απρίλιος: Υφαίνοντας & ράβοντας τα υφάσματα & οι ιστορίες

Τον Απρίλιο γιορτάζει το βιβλίο. Στις βιβλιοθήκες γιορτάζουμε τις ιστορίες, που υφαίνονται και ράβονται και βρίσκουμε τις ομοιότητες ανάμεσα στο ράψιμο και το γ-ράψιμο.

 

  • Μάιος: Τα τείχη

Ο Μάιος είναι μήνας ιστορίας για τις βιβλιοθήκες, που προτείνουν στα παιδιά να περπατήσουν με οδηγό τα βιβλία ιστορίας πάνω στα τείχη διαφορετικών πολιτισμών από την Κίνα ως την Κωνσταντινούπολη.


Πληροφορίες:

 

- Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 8.30 π.μ - 2.30 μ.μ. Δευτέρα και Πέμπτη: Aπόγευμα 5.30 μ.μ -8.00 μ.μ. Σάββατο: 9.30 π.μ. - 2 μ.μ.

Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41774

-Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη: 1.30 μ.μ. Έως 7.30 μ.μ. και Τετάρτη-Παρασκευή: 10 π.μ. Έως 4 μ.μ.
Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41221

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
Ώρες λειτουργίας: απογεύματα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6μ.μ.-9μ.μ.
Πληροφορίες: τηλ. 2821 0 99787 & Νίκη Γαλάνη 6974647556

 

Κάθε μήνα, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα https://network.nlg.gr/ όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας #exoumethema και #forEBEr.


Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
#exoumethema, #forEBEr

 

p1