Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

25/9/2018, Θεμελιώθηκε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κουμπέ-Νεροκούρου, ένας από τους μεγαλύτερους του Δήμου Χανίων

25.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας: “Ως Δήμος Χανίων κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών που θέλουν να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία”

p1

Η θεμελίωση ενός από τους μεγαλύτερους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χανίων, του Κουμπέ-Νεροκούρου, αρχικού προϋπολογισμού 1.625.000€ (με Φ.Π.Α.), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/9) το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργου Ξανθουδάκη, του προέδρου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Μανούσου Φοβάκη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Κατά τη θεμελίωση τελέστηκε αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ. Δαμασκηνό και στη συνέχεια ερρίφθη ο θεμέλιος λίθος του σημαντικού αυτού έργου.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του 24 μήνες, αλλά σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, η ανάδοχος εταιρεία στοχεύει στο να είναι έτοιμο σε πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα, ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται στην περιοχή της Χρυσοπηγής να λειτουργήσει την επόμενη σχολική περίοδο.

Η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας μας στο κομμάτι των βρεφονηπιακών σταθμών, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Οι μητέρες έχουν ανάγκη να δουλεύουν, οι οικογένειες έχουν ανάγκη να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία και σταθμούς ώστε να κοινωνικοποιούνται και να εκπαιδεύονται και εμείς ως Δήμος Χανίων κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος προσέθεσε:

Φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό βρεφών, διότι ο Δήμος μας προσαρμόστηκε σε ένα πειραματικό στάδιο που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά άνω των 4 ετών να ενταχθούν στο Α’ βάθμια εκπαίδευση και να έχουν την καλύτερη εκπαίδευση και παράλληλα, να απελευθερωθούν θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σε ό,τι αφορά τον βρεφονηπιακό σταθμό εδώ στην περιοχή της Χρυσοπηγής, ο εργολάβος δεσμεύτηκε ότι θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα από ότι αναφέρει το χρονοδιάγραμμα, συνεπώς θα προλάβουμε την ερχόμενη σχολική περίοδο”.

p2

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020».

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη σε οικόπεδο με συνολικό εμβαδόν 797,02 τ.μ. προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτιρίου, που θα στεγάζει Βρεφονηπιακό Σταθμό συνολικής επιφάνειας 607,69 τ.μ.

Φορέας λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων.

Ο νέος Σταθμός θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 12 βρεφών και 50 νηπίων. .