Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

14/6/2018, Μεγάλη η ανταπόκριση στην ξενάγηση στην Αρχαία Απτέρα

14.06.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/6/2018 η δράση “Γνωριμία με την Αρχαία Απτέρα”, η οποία εντάσσεται στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσω της περιήγησης στα μνημεία της αρχαίας πόλης, να ενημερωθούν για τη διαχρονική ιστορία της και να ξεναγηθούν από την Έφορο επί τιμή, αρχαιολόγο και ανασκαφέα του χώρου, Βάνα Νινιού – Κινδελή.
Ακολούθησε ξενάγηση στον Οθωμανικό Κούλε της Απτέρας, στο Φρούριο Ιτζεδίν και στα μνημεία της ευρύτερης περιοχής του κόλπου της Σούδας.

Με τη συγκεκριμένη ξενάγηση, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ», ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα περίοδο το συγκεκριμένο επιτυχημένο πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, τουριστικούς και άλλους φορείς του τόπου. Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, επισημαίνει ότι η προσπάθεια, που καταβάλλεται για να γνωρίσουν οι συνδημότες μας πτυχές της ιστορίας, καθώς και τις ομορφιές του τόπου μας θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί από το φθινόπωρο, με έμφαση στην ενδοχώρα των Χανίων και στις περιαστικές περιοχές του Δήμου.

p1

p2