Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

10/7/2018, Εξαιρετική η παράσταση “Δαυίδ” του Νίκου Περάκη που ερμήνευσε η Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων

10.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 11:07

Ως εξαιρετικό, χαρακτηρίζεται το νέο έργο του Νίκου Περάκη “ΔΑΥΙΔ”, που ερμήνευσε η Εφηβική χορωδία του Δήμου Χανίων το Σαββατοκύριακο (7 και 8/7), στο Βενιζέλειο Ωδείο.

 

p1

 

Επρόκειτο για μια δραματοποιημένη καντάτα, με θέμα τη ζωή του Δαυίδ από τη στιγμή που τον χρίζει βασιλιά ο Σαμουήλ, μέχρι και την πασίγνωστη μονομαχία με τον Γολιάθ.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας που παρακολούθησε το έργο εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα που επέδειξαν οι δημιουργοί και οι εκτελεστές του και ιδιαίτερα τα μέλη της Εφηβικής χορωδίας: Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση, που ανεβάζει το επίπεδο του πολιτισμού στα Χανιά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο στον δημιουργό της καντάτας, τον Νίκο Περάκη, όσο και στους συντελεστές του έργου και φυσικά και κυρίως στα παιδιά, μέλη της εφηβικής χορωδίας του Δήμου Χανίων που ήταν άψογα.

 

Το λιμπρέτο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο έγραψε η Αρίστη Συντυχάκη και τη μουσική για σόλο φωνές και τρίφωνη χορωδία ο Νίκος Περάκης ο οποίος συνόδευσε και στο πιάνο.

Την σκηνοθεσία, τον χορό και την κίνηση έκαναν η Μαρία Μυρωτή και η Μαρία Παΐζη.

Τη σκηνογραφία και τα κοστούμια η Λαμπρινή Μποβιάτσου και ο Γιώργος Σφυράκης

Φωτισμός και ήχος: Γιάννης Γιαννικάκης

Φωτογραφία: Μιχάλης Καλαϊτζάκης

Πλήκτρα : Αφροδίτη Μητσοτάκη.

Διευθυντής της παιδικής και εφηβικής χορωδίας του Δήμου Χανίων είναι ο Γιώργος Καλούτσης.Τα μέλη της Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων αποτελούν οι:

Αλιγυζάκη Όλγα, Ανδρεαδάκη Ολυμπία,

Ανδρουλάκης Κωνσταντίνος, Αντωνίου Κάρμεν,

Ασαργιωτάκη Πελαγία, Ασαργιωτάκη Πολύμνια, Γούργουρας - Τσουρουνάκης Ιάκωβος

Γούργουρα – Τσουρουνάκη Σάρα, Δασκαλάκη Ναταλία, Εφεντάκη Αναστασία