Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

09/12/2019 Εισήγηση Αντιδημάρχου Κοιν. Πολιτικής, Ελένης Ζερβουδάκη στο Συνέδριο της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων

09.12.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 12:12

Ο ρόλος & η εμπειρία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων στην Παιδική Προστασία (παραμέληση - κακοποίηση )”: Εισήγηση Αντιδημάρχου Κοιν. Πολιτικής, Ελένης Ζερβουδάκη

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων με θέμα: “Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων: Πρόληψη – Αντιμετώπιση” η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: “Ο ρόλος και η εμπειρία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων στην Παιδική Προστασία (παραμέληση - κακοποίηση )”.

Συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος παρουσίασε τον ρόλο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων καθώς και το έργο του κατά προτεραιότητα για την παιδική προστασία.

Ο αριθμός καταγγελιών που έχει καταγραφεί στην υπηρεσία είναι μεγάλος και με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Περίπου 450 καταγγελίες - αναφορές για παραμέληση κακοποίηση έχουν έρθει στην Υπηρεσία συνολικά. Το 50% των καταγγελιών προέρχονται από μεσαία στρώματα μορφωτικού, κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, το 1/3 από χαμηλότερα επίπεδα και μόλις το 1/6 από οικογένειες σε ανώτερα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά επίπεδα.

Ο Δήμος Χανίων, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, τα Κέντρα Κοινότητας και του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. παρέχει τη δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης και πλαισίωσης από Ψυχολόγους και Παιδοψυχολόγο και Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Στόχος και όραμά του Δήμου Χανίων είναι αφενός η εξάλειψη τέτοιων περιπτώσεων με οργανωμένο σχεδιασμό και υλοποίηση προληπτικών προγραμμάτων προς την κοινότητα κι αφετέρου η σύσταση και ενεργοποίηση ομάδας παιδικής προστασίας με άλλους αρμόδιους φορείς και Ειδικούς Επιστήμονες, με στόχο την άμεση παρέμβαση και υποστήριξη της κάθε περίπτωσης που μελλοντικά θα προκύπτει.

 

 

p1

p2