Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

13/12/2019, Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη με μέλη της Πρυτανείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

14.12.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 11:12

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη με μέλη της Πρυτανείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

 

Τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κατσαράκη Νικόλαο, υποδέχθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ο Δημάρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Βαρδάκης Αντώνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Ξανθουδάκης Γιώργος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ζερβουδάκη Ελένη καθώς και ο Αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Κωνσταντάρας Αντώνιος και ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Σταυρουλάκης Γεώργιος.

Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να προβεί στην εξαίρεση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου από το άρθρο 40- Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας νέων Τμημάτων Α.Ε.Ι. Μεταξύ άλλων θεμάτων που τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν η στήριξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, η επίλυση του σημαντικού ζητήματος της έλλειψης υποδομών φοιτητικής στέγης και της υποστελέχωσης των διοικητικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά ο Δήμαρχος Χανίων αφού επεσήμανε την πολύ καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου Χανίων και της ακαδημαϊκής κοινότητας των Χανίων και συγκεκριμένα με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, εξέφρασε την επιθυμία της δημοτικής αρχής για στήριξη με κάθε μέσο των αιτημάτων του πανεπιστημίου έτσι ώστε το Τμήμα Χημικών Μηχανικών να ξεκινήσει την λειτουργία του άμεσα, ως αυτοδύναμο τμήμα, το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης τονίστηκε και από τις δυο μεριές η πρόθεση για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία.

 

p1