Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

16/1/2019, Εκδήλωση για τον εθελοντισμό & την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δημαρχείο Χανίων

16.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:01

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η βράβευση του διαγωνισμού φωτογραφίας, που είχε διενεργηθεί από τον Δήμο Χανίων, το προηγούμενο διάστημα, για τα αδέσποτα ζώα, με θέμα: “Βρες με, φωτογράφισέ με, αγάπησέ με”. Το βραβείο, ένα τάμπλετ, που συνοδευόταν από τιμητικό έπαινο, δόθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, στη συνδημότισσα μας, Κλειώ Μαθιουδάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή έχει επιδείξει ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε να μπει ένα τέρμα στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. “Το θέμα αυτό μας αφορά όλους, γι΄ αυτό και από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Είναι υποχρέωσή μας να συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, αλλά και οι συμπολίτες μας, δείχνοντας την απαραίτητη ευαισθησία για τους τετράποδους φίλους μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι ο Δήμος έχει την υποχρέωση εκ του Νόμου να λειτουργεί και να προβαίνει μόνο σε νόμιμες ενέργειες, μέσα από δαιδαλώδεις Νόμους, ενώ η σχετική υποχρέωση του έχει ανατεθεί, χωρίς, ωστόσο, να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα εφόδια.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού μας μεταξύ άλλων έχουμε προβεί στη διαμόρφωση και στον εξοπλισμό του Δημοτικού Κτηνιατρείου, στη σύσταση της πενταμελούς επιτροπής, στην ενεργοποίηση συνεργείου περισυλλογής ζώων, στην πρόσληψη κτηνιάτρων έως το 2017 και στην προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την πρόσληψη δύο νέων, σε προγράμματα εθελοντικών στειρώσεων, ενημέρωση στα σχολεία, κ.α”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, παρουσιάζοντας και τις νέες δράσεις, που προωθούνται και αφορούν μεταξύ άλλων στην ανάθεση σύνταξης επιστημονικής μελέτης προσδιορισμού του πληθυσμού των αδέσποτων, στην ολοκλήρωση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου, στην ενίσχυση της περίθαλψης αδέσποτων ζώων, στην εδραίωση προγραμμάτων εθελοντικών στειρώσεων, μέσω των φιλοζωικών συλλόγων, στην προβολή του ζητήματος, μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Φιωτάκης, τόνισε ότι οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις, με βασικό γνώμονα ότι κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και στις περιαστικές περιοχές του Δήμου μας, σε συμφωνία με την 5μελή Επιτροπή, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και η σελίδα στο facebook του Δήμου, “Υιοθετήστε ένα αδέσποτο – @adoptastray.chania”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν παράλληλα και τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης για τον εθελοντισμό τους. Μάλιστα, παρουσιάστηκε και το οπτικοακουστικό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στα αδέσποτα ζώα. Το σποτ είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=CZfBUBLiyzs&feature=youtu.be .

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων στην εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο link: https://www.youtube.com/watch?v=cprxsrXkadA&feature=youtu.be .

p1

p2

p4

p3

p3

p4

p4