Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

27/6/2019, Συνεχίζεται η διάθεση των ειδικών καρτών στο πλαίσιο του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ: Από τον Δήμο Χανίων

27.06.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 03:06

ΑΜΕΑ

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 η προθεσμία υποβολής της απαραίτητης αίτησης για τη δωρεάν διάθεση των πρώτων 50 ειδικών καρτών bluetooth (beacon cards) κατά προτεραιότητα σε κατόχους Δελτίων Στάθμευσης ΑΜΕΑ παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση του καινοτόμου συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ σε δέκα θέσεις στο κέντρο της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προβούν στην υποβολή της απαραίτητης αίτησης, ακολουθώντας τα εξής:

Α. Συμπλήρωση της σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται).

Β. Επισύναψη φωτοαντιγράφου και των δύο όψεων του ενεργού Δελτίου Στάθμευσης ΑμεΑ.

Γ. Για τους μη δημότες Χανίων, επισύναψη πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Δ. Υποβολή των ανωτέρω με ηλεκτρονικό μήνυμα (email), με θέμα «Αίτηση για την ειδική κάρτα χρήσης του πιλοτικού συστήματος θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimos@chania.gr.

Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής, τα ανωτέρω δύνανται να υποβληθούν κατά τις εργάσιμες ώρες και στο κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου Χανίων, στην οδό Κυδωνίας 29 (ισόγειο με είσοδο και από την οδό Μυλωνογιάννη), ενώ για περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμο το τμήμα ΤΠΕ του Δήμου Χανίων στο 2821341705-6-7 ή it@chania.gr.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες 10 θέσεις, στις οποίες έχει ήδη εγκατασταθεί η απαραίτητη υποδομή, βρίσκονται στα εξής σημεία:

1. Πλατεία Δικαστηρίων

2. Οδός Ελ. Βενιζέλου (έξω από το Εθνικό Στάδιο Χανίων)

3. Οδός Ελ. Βενιζέλου (έξω από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων)

4. Πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου (έξω από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων)

5. Πλατεία Μαρκοπούλου (έξω από το 1ο Γυμνάσιο)

6. Οδός Σφακίων 10 - 12

7. Οδός Αποκορώνου (έξω από κατάστημα «Λιλιπούπολη»)

8. Γωνία Μανουσογιαννάκηδων & Σκαλίδη

9. Πλατεία Τάλω

10. Οδός Πετρώφ – Νέα Χώρα

Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί και ειδική ψηφιακή εφαρμογή (application), η οποία πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, το Δήμο Χανίων αλλά και το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, σε πραγματικό χρόνο μεταξύ άλλων για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, καθώς και για την τυχόν παράνομη κατάληψη τους.

Φόρμα Αίτησης