Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

16/4/2019, Δήμος Χανίων: Σημαντική ενίσχυση του “στόλου” του με 5 απορριμματοφόρα, 4 μηχανήματα JCB και 5 επιβατικά αυτοκίνητα για τις υπηρεσίες του

16.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Τ. Βάμβουκας: Ο Δήμος μας έχει να αγοράσει νέο απορριμματοφόρο από το 2006. Έχουμε νοικοκυρέψει τα ανταποδοτικά μας τέλη και μας επιτρέπεται να κάνουμε σοβαρές επενδύσεις στην καθαριότητα και γενικότερα σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητάς μας


p1

Με πέντε νέα απορριμματοφόρα, τέσσερα JCB μηχανήματα και πέντε επιβατικά αυτοκίνητα για τις ανάγκες των υπηρεσιών του ενισχύεται ο Δήμος Χανίων.

Την Τρίτη (16/4) το πρωί στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο στο ΣΟΔΥ, έγινε η παραλαβή και παρουσίαση των νέων οχημάτων του Δήμου Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου και καθαριότητας Γεωργίας Σαρικάκη-Αποστολάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

p2

Όλα τα οχήματα κόστισαν στο σύνολο τους 1,5 εκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων τα 260.000 προέρχονται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Χανίων φροντίζει για την καθαριότητα και για τις υπηρεσίες του, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι ο Δήμος μας είχε να αγοράσει νέο απορριμματοφόρο από το 2006. Έχουμε νοικοκυρέψει τα ανταποδοτικά μας τέλη και μας επιτρέπεται να κάνουμε σοβαρές επενδύσεις στην καθαριότητα και γενικότερα σε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητάς μας, για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους Δημότες. Μάλιστα ήδη έχουμε προμηθευτεί με 1500 νέους κάδους, γεγονός που αποδεικνύει ότι δίνουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Χανίων Γεωργία Σαρικάκη Αποστολάκη τόνισε ότι, “όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια. Μετά την άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο Χανίων, την οικονομική υπηρεσία και τους προϊσταμένους στην υπηρεσία, τρέχοντας και πιέζοντας μπορέσαμε και κάναμε πράξη αυτές τις σημαντικές, για τους πολίτες, επενδύσεις. Αναβαθμίζουμε και προσπαθούμε για την ασφάλεια των απορριμματοφόρων τα οποία έχουμε εξοπλίσει με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, φροντίζοντας με τον τρόπο αυτο, για την ασφάλεια των εργαζομένων”.

p3

Να τονιστεί τέλος, ότι ο Δήμος Χανίων θα ενισχυθεί στο εγγύς μέλλον με πέντε νέα απορριμματοφόρα και τρία νέα φορτηγά, κόστους 1 εκατομμυρίου περίπου, ευρώ.