Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

19/7/2019, 9o Dance Days Chania

19.07.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:07

9o Dance Days Chania

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | 15 - 28 Ιουλίου, ΧανιάTrails

Editta Braun company [Αυστρία]

19 Ιουλίου | 21:30 | Βενιζέλειο Ωδείο ΧανίωνΤέσσερις άνθρωποι ξεκινούν. Είναι ακόμη νέοι, ωστόσο καθένας από αυτούς κουβαλά την δική του ιστορία, τα δικά του όνειρα και εμπειρίες, ελπίδες και ψευδαισθήσεις. Είναι στο δρόμο τους, άνθρωποι στα μονοπάτια τους, μέσα από έναν άγονο κόσμο. Εκτοπισμένοι, ζητώντας καταφύγιο, είναι αυτό-φυλακισμένοι χωρίς προσανατολισμό, εξαντλημένοι Συχνά η μετακίνηση τους δείχνει χωρίς νόημα. Ποιος είναι ο προορισμός τους; Υπάρχει κάποιος προορισμός; Αυτό που τους κρατά είναι αναμνήσεις και οι επιθυμίες τους. Και τότε εξακολουθεί να υπάρχει -πάρα όλες τις πιθανότητες, πάρα τις συγκρούσεις και τον ανταγωνισμό- η φρενήρης δύναμη που προκύπτει απ’ την ενσυναίσθηση.

Η Editta Braun Company παρουσιάζει μια νεαρή ομάδα που φαίνεται ότι έχει αποσυνδεθεί από τον χρόνο. Ένα υπόβαθρο μετανάστευσης είναι πιθανό, η ατμόσφαιρα φέρνει στον νου ανατολικές χώρες, τα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή σε ένα ασαφές παρελθόν ή ακόμη και μέλλον, σε μια ερημωμένη ήπειρο. Γιατί όλα συμβαίνουν εμπρός από εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν παρθεί απ το ντοκιμαντέρ Homo Sapiens του Nikolaus Geyrhalter, που παρουσιάζει ερημωμένα βιομηχανικά τοπία, ίχνη ενός χαμένου πολιτισμού, όπου η φύση έχει κερδίσει το πάνω χέρι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Η ταινία του Θόδωρου Αγγελοπούλου (Ο Θίασος) με έχει μαγέψει από την αρχή της δεκαετίας του 1980 και έχει ριζώσει μέσα μου έκτοτε. Αντιλαμβάνομαι την εικονογραφική του γλώσσα «χορογραφικά» και στο ποικιλόμορφο βάθος σύνδεσης της είναι κοντινή στην τέχνη του χορού.

Κατόπιν ανακάλυψα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ επιστημονικής φαντασίας Homo Sapiens του αυστριακού σκηνοθέτη Nikolaus Geyrhalter που μας μεταφέρει σε έναν κόσμο ,δίχως ανθρώπους, αλλά σε τοπία με ανθρώπινα κατάλοιπα. Βιομηχανικά ερείπια, εγκαταλελειμμένα ανθρώπινα ενδιαιτήματα ανακτημένα από τη φύση, κατάφυτα. Δυνατές εικόνες» (Εditta Βraun)Χορός, ερμηνεία, έρευνα: Paula Dominici, Kamil Mrozowski, Jerca Rožnik Novak, Ornilia Ubisse

Καλλιτεχνική διεύθυνση, χορογραφία: Editta Braun

Μουσική σύνθεση: Thierry Zaboitzeff

Σχεδιασμός φωτισμού: Thomas Hinterberger

Δραματουργία: Gerda Poschmann-Reichenau

Καθοδήγηση: Anna Maria Müller, Arturas Valudskis

Φωτογραφίες: Bettina Frenzel

Κινηματογραφικό υλικό: αποσπάσματα από το έργο Homo Sapiens του Nikolaus Geyrhalter’s

Συμπαραγωγή: ARGEkulturSalzburg, KosmosTheater Vienna, Posthof Linz

Επιχορήγηση: Austrian Ministry of Culture, City of Salzburg, Region of Salzburgtrailer: https://youtu.be/BCV9w7t4wYQ

 

Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ κανονικό, 7ευρώ φοιτητικό- ανεργίας

 

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/

p1

p2

 

p3