Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

15/1/2019, “Αυτόνομη Συνέχιση Λειτουργίας της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.”: Το αποτέλεσμα της σύσκεψης των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο Δημαρχείο Χανίων, την Τρίτη (15/1) το πρωί

15.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 11:01

Κοινή συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων είχαν το πρωί της Τρίτης (15/1) οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Τ. Βάμβουκας, Ι. Ζερβός, Χ. Κουκιανάκης, Ι. Μαλανδράκης, Αντ. Περράκης, Θ. Σταθάκης) σχετικά με τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

p1

Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εξέδωσαν την εξής ομόφωνη ανακοίνωση (την οποία συνυπογράφει και η Δήμαρχος Γαύδου Ευ. Καλλινίκου):

“Η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. αναγνωρίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως ο μόνος φορέας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων .

Για εμάς όλους τους Δημάρχους των Χανίων είναι ξεκάθαρο ότι η Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. θα παραμείνει ως αυτόνομος φορέας Διαχείρισης. Αυτή είναι καθολική απαίτηση των Δήμων, των Φορέων του Νομού, της Διοίκησης και των εργαζομένων της Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. και των πολιτών των Χανίων. Η Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. είναι ο φορέας εκείνος που αποτελεί πρότυπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο νησί της Κρήτης.

Για το σύνολο της χανιώτικης κοινωνίας, η αυτόνομη συνέχιση της λειτουργίας της Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το παρόν αποτυπώνει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε αποδέκτη”.