Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

11/6/2019, Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 12:00 στο ΚΑΜ - Σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων: Παρουσίαση της έρευνας μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου του Ντένβερ (ΗΠΑ) που αφορά το αστικό τμήμα της Αγίας Μαρίνας

11.06.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 12:06

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του Δήμου Χανίων με το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, Κολοράντο της Αμερικής, στο πλαίσιο του θερινού εργαστηρίου των μεταπτυχιακών φοιτητών, το 2016, έχουμε και φέτος τη χαρά να τους δεχτούμε στην πόλη μας για ένα νέο θέμα, πάνω στο οποίο εργάζονται ήδη και το οποίο μετά την ολοκλήρωσή του θα προσφερθεί δωρεάν στο Δήμο μας.

Η ομάδα αποτελείται από 2 καθηγήτριες και 9 φοιτητές, σύνολο 11 άτομα.

 

Ο στόχος είναι η γνωριμία της ομάδας με το χώρο και η συλλογή στοιχείων επί τόπου.

Η περιοχή που μελετούν είναι το αστικό τμήμα της Αγ. Μαρίνας, γύρω από την Π. Ε. Ο. και εξετάζουν τα προβλήματα, τις δυναμικές, τις πιθανές κατευθύνσεις λύσεων που μπορεί να αναζητηθούν ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα της περιοχής αυτής σε όλα τα επίπεδα, όπως λειτουργίες, κοινωνικός ιστός, οικονομική εξέλιξη, αισθητική, περιβάλλον.

 

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 12:00, θα παρουσιάσουν στο ΚΑΜ το αποτέλεσμα της 15ημερης έρευνας και εργασίας τους στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας που θα αφορά στα προκαταρκτικά ευρήματα και τις αρχικές προτάσεις τους.

 

Το θέμα θα μελετηθεί στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ και αφού εξεταστεί από τους καθηγητές της ομάδας του θερινού εργαστηρίου θα αποσταλεί στο Δήμο μας, ως μια σημαντική μελέτη αναφοράς για όποιο διάλογο θα μπορούσε να υπάρξει μεταξύ του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής, και για οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή.