Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

19/12/2019, 30η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΔΕΥΑ - ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

19.12.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Τη Δευτέρα 16/12 και την Τρίτη 17/12/2019 πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα οι εργασίες της 30ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης της χώρας μας (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων παραγωγικής λειτουργίας και προσφοράς της.

Τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ενώ στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχε η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νικόλαος Λατινάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Κωνσταντίνος Στεργιάννης καθώς και ο Διευθυντής της Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Δημήτρης Λεμονής.

Την τελευταία πενταετία το απερχόμενο Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με Πρόεδρο το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γεώργιο Μαρινάκη, κατάφερε με την ψήφιση των Νόμων 4483/2017 και 4485/2017 να αναθεωρηθεί το θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α., να αναγνωρισθεί ο θεσμικός ρόλος της Ένωσης ως επίσημου συνομιλητή του κράτους και να εκσυγχρονισθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α., που με νόμο πλέον αποτελούν κοινωφελείς επιχειρήσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες μπορούν να χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ με ποσοστό που μπορεί να ανέλθει και στο 100% για την υλοποίηση των έργων τους.

Μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., εξελέγη μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Χανίων, έχοντας μπροστά του αρκετές προκλήσεις.

  • Να επιλύσει άμεσα, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, τα προβλήματα της υποστελέχωσης των Δ.Ε.Υ.Α.

  • Να μειώσει το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεών τους.

  • Να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε οι Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας να οδηγηθούν στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό σε οργανωτικό, λειτουργικό, επιχειρησιακό επίπεδο και φυσικά σε επίπεδο υποδομών.

p1