Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

7/3/2019, Δήλωση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα για τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης

08.03.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 11:03

Μετά την επιλογή της κυρίας Έφης Θεοδώρου, ως νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

p1

Tο Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (στις 5/3/2019) επέλεξε  την νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου, για τα επόμενα τρία χρόνια, με αξιοκρατικά κριτήρια και μέσα από μία υποχρεωτική από τον νόμο, διαφανή και απόλυτα νόμιμη διαδικασία.

Ανάμεσα από 8 αιτήσεις επελέγη η κυρία Έφη Θεοδώρου, με σπουδές Νομικής και Θεατρολογίας, η οποία έχει διατελέσει αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου. 

Σαφέστατα, αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την προσφορά του πρώην και, επί σειρά ετών, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ, κ. Μιχάλη Αεράκη.

Ως Δημοτική Αρχή, προσεγγίσαμε το θέμα με την υπευθυνότητα που του αρμόζει και πέρα από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα, αναλάβαμε πλήρως το πολιτικό κόστος της προσήλωσής μας στη νομιμότητα.

Θέλω να συγχαρώ την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΚ για την στήριξη του έργου του θεάτρου και για το γεγονός ότι έμειναν προσηλωμένοι σε διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες.

Στηρίζουμε με προσήλωση το έργο του Διαδημοτικού Θεάτρου της Κρήτης, που  μετά την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή προχωράει στην “επόμενη μέρα”, για να επιτελέσει το σημαντικό έργο του για όλη την Κρήτη, να προάγει τον πολιτισμό και να τον κάνει προσβάσιμο σε όλους.