Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

20/5/2019, Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, για τη θετική αξιολόγηση της πρότασης δημιουργίας “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου” (Open Mall) στην πλατεία 1866

20.05.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

“Οι επιτυχίες του Δήμου Χανίων στην απορρόφηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας συνεχίζονται. Η πρόταση, που υποβάλλαμε από κοινού με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο για τη δημιουργία “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου” στην πλατεία 1866 αξιολογήθηκε ως η δεύτερη καλύτερη πανελληνίως. Έτσι ένα πρόγραμμα, που υποβάλλαμε, ύψους 1.660.000 ευρώ, έρχεται να δημιουργήσει νέες συνθήκες για την άσκηση της επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη την περιοχή της πλατείας 1866.

Επιπλέον όπως έχω δηλώσει κατ΄ επανάληψη ο Δήμος Χανίων θ΄ αναλάβει τη συντήρηση και όπου χρειαστεί την αντικατάσταση των όμορφων παραδοσιακών μεταλλικών στεγάστρων, που βρίσκονται επί και πέριξ της πλατείας.

Η πόλη μας αλλάζει και η περιοχή αναβαθμίζεται πλήρως σε συνδυασμό με την ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας και όλης της πέριξ περιοχής, την ολοκλήρωση της οδού Χάληδων, τον άξονα Τζανακάκη -Πανελλήνιο, που τη διασχίζει, που επίσης θα απορροφήσει ευρωπαϊκούς πόρους, με φαρδιά πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο, την ενίσχυση της παρουσίας των αστικών συγκοινωνιών πέριξ της πλατείας.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Χ., Αντώνη Ροκάκη, και τους συνεργάτες του, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, κα. Τσιτσιρίδη και κ. Ξανθουδάκη, τα στελέχη των Διευθύνσεων Προγραμματισμού,Οργάνωσης & Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών για τη συμβολή τους στη μεγάλη αυτή επιτυχία για τον Δήμο μας”.

p1