Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

18/4/2019, Εθελοντική συμμετοχή μαθητών σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής & αλληλεγγύης

18.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 10:04

Η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας, σε συνεργασία με τo 2o ΕΠΑΛ Χανίων, πραγματοποίησε με επιτυχία εθελοντική δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς τους φοιτητές, που έχουν ανάγκη, σε κατάστημα του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ.

Συγκεκριμένα, στο υποκατάστημα της πλατείας 1866 οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων, συνοδευόμενοι από κοινωνικούς λειτουργούς του Τμήματος καθώς και την καθηγήτρια τους, Μαρία Παπαδομανωλάκη, συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη οικιακής χρήσης και είδη προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση του προγράμματος "Το κουτί του φοιτητή", για τα παιδιά των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων. Τα είδη συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές πολιτών στα κουτιά με την αντίστοιχη σήμανση.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων υλοποιεί τη δράση "Το κουτί του Φοιτητή", ενισχύοντας κάθε μήνα τους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, που σπουδάζουν εκτός Χανίων και οι οικογένειές τους ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Στο μεταξύ, οι μαθητές του Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινότητα, σε υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού», συνοδευόμενοι από κοινωνικούς λειτουργούς του Τμήματος καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια, Κωνσταντίνα Σφυριδάκη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη λειτουργία του καταφυγίου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν την ιματιοθήκη του Δήμου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και την προσφορά ειδών, ένδυσης, υπόδησης, παιχνιδιών, κ.α. Οι μαθητές σε συνεργασία με τις εθελόντριες απασχολήθηκαν εθελοντικά προς όφελος των συνανθρώπων μας, που χρήζουν βοήθειας.

p1

p1