Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

02/12/2019,“Δες τη μοναδικότητα, στήριξε τη διαφορετικότητα”: Μεγάλη ανταπόκριση στη βιωματική ημερίδα του Δήμου Χανίων στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

02.12.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 12:12

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 02/12/2019, η βιωματική ημερίδα στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με θέμα “Δες τη μοναδικότητα, στήριξε τη διαφορετικότητα” όπου το “παρών” έδωσαν και σχολεία της πόλης των Χανίων. Τα παιδιά και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα “Ενσυναίσθηση: Μπαίνουμε στη θέση του άλλου” από την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Αννέτα Μαρκογιαννάκη, να παρακολουθήσουν τις ταινίες “ Τα κορδόνια του άλλου” από το Λύκειο Αλικιανού, “Ο αδελφός μου” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και “Ένα σχολείο δύο κόσμοι” από το σχολείο Εμπρόσνερου, να δουν έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, να λάβουν μέρος σε εργαστήρι ευαισθητοποίησης για την τυφλότητα αλλά και να παρακολουθήσουν μουσικά δρώμενα στη νοηματική από μαθητές του 2ου γυμνασίου Χανίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συλλόγους και τα σχολεία, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι τα Χανιά είναι μια πόλη, που θέλει και προσπαθεί να αλλάξει προς όφελος και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, αναφέρθηκε με τη σειρά της στη σπουδαιότητα της δράσης καθώς, όπως τόνισε “οι σύλλογοι ΑμεΑ με πρωτεργάτη το Δήμο Χανίων κατάφεραν να συνδημιουργήσουν ένα κόσμο διαφορετικό και μια κοινωνία που συμπεριλαμβάνει στις αγκάλες της τα άτομα με ειδικές ανάγκες”. Έπειτα η κα. Ζερβουδάκη χαιρέτησε και ευχαρίστησε τα σχολεία για τη συμμετοχή τους και επεσήμανε ότι τα παιδιά είναι η πηγή προόδου και μέσα από τη ματιά τους βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς. Τέλος, η αρμόδια Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλους τους τοπικούς φορείς, που απασχολούν και εκπαιδεύουν άτομα με αναπηρία όπως οι: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.ΜΕ.Α Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ASPERGER, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑμεΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΦΩΝ, ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ , ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΩΝΑ.

 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 08 Δεκεμβρίου στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων και με παράλληλες δράσεις στο Κολυμβητήριο για παιδιά τυπικά και ΑμεΑ.

 

p1

p2

p3

p4

p5

p6