Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

15/2/2019, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας,: “Οι Υπηρεσίες μας παρενέβησαν άμεσα & συνεχίζουν την προσπάθειά τους”

15.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:02

“Δεκάδες είναι οι περιοχές του Δήμου μας, που επλήγησαν σοβαρά από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Λόγω της έντασης και της μεγάλης διάρκειας των βροχοπτώσεων, με πρωτοφανή ύψη για την περιοχή μας, προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές. Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι, είχαν ως αποτέλεσμα κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, κοπές δέντρων, κ.α.

Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου μεταξύ άλλων στα συνεργεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., της Πολιτικής Προστασίας, στους εργαζομένους στις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας, στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου μας, οι οποίοι παρενέβησαν άμεσα στις περισσότερες περιπτώσεις και συνεχίζουν την προσπάθειά τους. Παράλληλα, αναγνωρίζω τη σημαντική συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του Ερυθρού Σταυρού, που ανταποκρίθηκαν ταχύτατα σε όποια περίπτωση χρειάστηκε, γι΄ αυτό και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Ήδη οι παρεμβάσεις μας σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη Ν. Κυδωνία (Κάτω Δαράτσο – Άγιοι Απόστολοι), στην εκβολή του Κλαδισού ποταμού, είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ προωθούμε και άλλες παρεμβάσεις με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Υπηρεσίες μας θα εκτιμήσουν το ύψος των ζημιών στις περιουσίες των συνδημοτών μας, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας για τις διαδικασίες των αποζημιώσεων. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα με το σύνολο των Υπηρεσιών μας, προκειμένου να παρέμβουμε αποτελεσματικά, σε οποιαδήποτε έκτακτη περίπτωση προκύψει”.

01