Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

12/9/2019, Εγκαίνια νέας έκθεσης "ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ - Από την Αφαίρεση στην Αναπαράσταση"

12.09.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 09:09

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Γιάννης Γιαννακάκης, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 στα εγκαίνια της έκθεσης: "ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ - Από την Αφαίρεση στην Αναπαράσταση".

Εγκαίνια και διάρκεια έκθεσης : Δευτέρα 16 Σεπτέμβριου έως & 2 Νοεμβρίου2019

Επιμέλεια έκθεσης : Βάσω Πετρουλάκη

Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα έως και Σάββατο 10.00-14.00 πρωί και 18.00- 21.00 βράδυ


Παρατηρώντας κανείς τη ζωγραφική του Νίκου Γεωργόπουλου, με τις ποικίλες εκφράσεις και τις διαφορετικές μεταξύ τους θεματικές ενότητες, τις οποίες ανέπτυξε στο σύντομο διάστημα της ζωής του, διερωτάται, δικαιολογημένα πιστεύω, ποιος να είναι άραγε ο κοινός τόπος που τις συνδέει, ποια η κοινή συνισταμένη που διατρέχει τις φαινομενικά ετερόκλητες αναζητήσεις, αν δεν είναι το καθαρά ζωγραφικό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον εκείνο, που οφείλει να υπηρετεί η Τέχνη παράλληλα με τη θεματική νοηματοδότηση της.

Ο Νίκος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Από το 1975 μέχρι το 1980 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο αρχικά το Γιώργο Μαυροΐδη και στη συνέχεια τον Παναγιώτη Τέτση, από το εργαστήριο του οποίου διακρίθηκε με έπαινο και υποτροφία. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής στο εργαστήριο του Θύμιου Πανουργιά. Από το 1982, παντρεμένος ήδη με τη Χανιώτισσα ζωγράφο Παγώνα Ξενάκη, με την οποία συνδέθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, εγκαθίσταται μόνιμα στην πόλη των Χανίων. Εκεί, παράλληλα με την ζωγραφική του, δίδαξε και ως καθηγητής καλλιτεχνικών στη μέση εκπαίδευση. Πέθανε στα Χανιά, το 2003, σε ηλικία μόλις 49ετών. Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έλαβε μέρος και σε πολλές ομαδικές σε Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

p1

p2