Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

27/2/2019, Αυτοψία Δημάρχου Χανίων στο 2ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Χανίων, στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου και στο πάρκο επί της οδού Γιαμπουδάκη

27.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 03:02

Τάσος Βάμβουκας: Προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας. Δίνουμε προτεραιότητα στις ζημιές που υπέστησαν οι σχολικές μας μονάδες

 p1

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς καταγραφής των προβλημάτων που προέκυψαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχν. Υπηρεσιών και Παιδείας, Γιώργο Ξανθουδάκη και Αντώνη Βαρδάκη αντίστοιχα, πραγματοποίησαν αυτοψία στο 2ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων, την Τετάρτη (27/2) το πρωί.

p2

Στο συγκεκριμένο σχολείο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν τη στέγη του κυλικείου ενώ δημιούργησαν σφοδρές ζημιές και σε παρακείμενη αποθήκη. Κατόπιν άμεσων ενεργειών των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, μεταφέρθηκε στο σχολείο μια προκατασκευασμένη αίθουσα, η οποία και θα αξιοποιηθεί ως κυλικείο.

p3

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, που ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τόνισε:

 

Δώσαμε άμεση προτεραιότητα, ως δημοτική αρχή, στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν σχολικές μας μονάδες, μετά την κακοκαιρία. Δίνουμε τεράστια σημασία στην ασφάλεια των παιδιών μας. Εξετάζουμε ευρύτερα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σχολικές μονάδες όπως για παράδειγμα είναι τα δέντρα που βρίσκονται στις σχολικές αυλές και κάποια από αυτά είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών”.


Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων πραγματοποίησε αυτοψία και στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, παραπλεύρως του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Χανίων, καθώς χτες, λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν νέες κατολισθήσεις. Ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι, “ο Δήμος Χανίων έχει εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξεως των 350 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση του επιπρομαχώνα και αναζητούμε τα υπόλοιπα χρήματα”.


Να σημειωθεί δε ότι η μελέτη για την αποκατάσταση του επιπρομαχώνα θα συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τις επόμενες ημέρες.

 

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Χανίων μετέβη στο, προσφάτως ανακατασκευασθέν, πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη όπου διαπίστωσε “ιδίοις όμμασι” το μέγεθος των ζημιών που προξένησε η κακοκαιρία, στο συγκεκριμένο χώρο.

p4

Δυστυχώς, σε αυτό το ωραίο πάρκο, πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξερίζωσαν δέντρα, κατέστρεψαν παιχνίδια και είμαστε τυχεροί που δεν κινδύνεψε κάποιος συμπολίτης μας. Ως Δήμος Χανίων θα κοιτάξουμε να αποκαταστήσουμε άμεσα αυτές τις ζημιές, ξεπερνώντας όλες τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, κάτι που πράττουμε για όλες τις περιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.