Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

27/9/2019, Εκπροσώπηση Δήμου Χανίων στο συνέδριο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ DISCOVER

27.09.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 12:59

Συνέδριο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ DISCOVER διοργάνωσε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το έργο DISCOVER αποτελεί μία στρατηγική σύμπραξη Erasmus+ με στόχο την Ανάπτυξη Καινοτόμων Προσεγγίσεων για τη Διάδοση της Επιστήμης στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και την Ενθάρρυνση των Σταδιοδρομιών και της Εκπαίδευσης στις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και τη Μηχανική (STEM). Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος επιδιώκεται η συνεργασία μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εστιάζοντας στα αντικείμενα της Ρομποτικής, της Μηχανικής και του Προγραμματισμού Υπολογιστών.

Στο συνέδριο συμμετείχε ο Δήμος Χανίων, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αντώνη Βαρδάκη, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής, Σεβαστής Πολυχρονάκη, και της υπαλλήλου του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Αναστασίας Καραναστάση.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο υπό εξέλιξη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο εκπονείται από έμπειρους συγκοινωνιολόγους για το Δήμο Χανίων. “Το θέμα του κυκλοφοριακού της πόλης μας ήταν και είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής. Ήδη έχει επιλεγεί ως βασική πολιτική μια πόλη πιο φιλική, με καλύτερες υποδομές για όλους τους εναλλακτικούς τρόπους κίνησης, δηλ. τα πόδια μας, το ποδήλατό μας, το μέσο μαζικής μεταφοράς”, τόνισε ο κ. Βαρδάκης, επισημαίνοντας ότι στη φάση της διαβούλευσης καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας, να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτηματολόγια, που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να εκφράσουν την άποψή τους και να αποφασίσουν για τους ίδιους. “Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, ώστε να ενσωματωθούν οι προτάσεις τους στο υπό διαμόρφωση σχέδιο, που θα προκύψει από τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Σχεδιάζουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο και μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση επιχειρούμε να καλύψουμε τις ανάγκες κινητικότητας των πολιτών σήμερα και στο μέλλον, με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βαρδάκης.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου, Σεβαστή Πολυχρονάκη, παρουσίασε την πλούσια δράση και εμπειρία του Δήμου Χανίων όσον αφορά στην εφαρμογή ηλεκτρονικών υπηρεσιών και έξυπνων συστημάτων και ιδίως των εφαρμογών έξυπνης πόλης.

 

p1

 

p2

 

p3

Αρχεία

  1. 1