Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

10/1/2019, Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει… στα Χανιά

10.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 09:01


Από τις 13 έως τις 20 Ιανουαρίου 2019, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, θα προβληθούν οι ταινίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Εδώ και 20 πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα ‘μακρύ ταξίδι’ επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το ‘μικρό’.
Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Σερβία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Αυστραλία, καθώς και αρκετές δεκάδες ακόμη, πόλεις της Ελληνικής Περιφέρειας, έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ατέρμονου ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.
Η θέση του Φεστιβάλ στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση, συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.
Τα Χανιά, για 21η συνεχή χρονιά, έχουν εντάξει στις πολιτιστικές τους δραστηριότητες την προβολή του συνόλου του 41ου Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ Δράμας.
Έτσι, σε οκτώ μέρες: 65 ταινίες μικρού μήκους, από 69 σκηνοθέτες, με συνολική διάρκεια περισσότερες από 18 ώρες καθαρού φιλμικού χρόνου, περιμένουν τη θέασή σας, τη μαζική σας συμμετοχή στην αίθουσα, αλλά και συνάμα την αυστηρή σας κριτική. Γιατί μόνο μέσα από την αληθινή και καλοπροαίρετη ματιά, ο κινηματογράφος προχωράει με σταθερό βήμα προς το μέλλον, που ακόμη κι αν αυτό, διαγράφεται γκρίζο και μάταιο στο γεωπολιτικό του χώρο, εντούτοις αφήνει ανέπαφη τη φαντασία και την προκλητικότητα των δημιουργών της περίφημης 7ης Τέχνης.

Συνδιοργάνωση :
Δήμος Δράμας | Φεστιβάλ Δράμας
Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Τo Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.. ταξιδεύει
13-20 Ιανουαρίου 2019
Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου
Ώρα έναρξης προβολών : 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα προβολών :
https://drive.google.com/open?id=1frkCedf-UPy1axGL_-FIFKePFLfh0A03

p1