Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

20/3/2019, Ο διακεκριμένος ποιητής, Αντώνης Φωστιέρης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων – Αύριο, στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” η εκδήλωση του Δήμου Χανίων & του Συνδέσμου Φιλολόγων

20.03.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Εξαιρετική αφορμή, προκειμένου να θυμηθεί κανείς την ύπαρξη του φαινομένου της ποίησης χαρακτήρισε ο διακεκριμένος ποιητής, Αντώνης Φωστιέρης, τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που εορτάζεται την 21η Μαρτίου. “Την ποίηση μάλιστα μπορεί κανείς να τη συναντήσει οπουδήποτε μέσα στην καθημερινότητά του, καθώς είναι η ένταση και η συγκίνηση, που εισπράττει κάποιος μέσα από την ίδια του την ύπαρξη, τη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους, την επαφή του με το περιβάλλον. Την ένταση αυτή απλώς προσπαθούμε να μιμηθούμε γράφοντας ποιήματα, γι΄ αυτό και το ποίημα δεν μπορεί να ταυτιστεί με την ποίηση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωστιέρης στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, σήμερα, Τρίτη 20/3/2019. Η Συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή την εκδήλωση του Δήμου Χανίων και του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη, που διοργανώνεται αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».

Τον διακεκριμένο ποιητή καλωσόρισε στον Δήμο Χανίων ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κυριάκος Καζάκος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο Νεοέλληνα ποιητή της γενιάς του ΄70, που μας κάνει την ξεχωριστή τιμή να παρευρίσκεται κοντά μας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων, Βαρβάρα Περράκη, έκανε λόγο για “ένα ραντεβού, στο οποίο είμαστε συνεπείς, η άνοιξη, οι μαθητές, η λογοτεχνία κι ένας σπουδαίος ποιητής, Αντώνης Φωστιέρης”, προσθέτοντας ότι τα Χανιά έχουν ποιητές και διαθέτουν μια ισχυρή πνευματική παρουσία. “Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων έχει μια σοβαρή και συνεπή παρουσία στον τομέα των γραμμάτων, καθώς η σοβαρότητα, η ποιότητα και η ευαισθησία αποτελούν το στίγμα της δράσης του”, παρατήρησε η κα. Περράκη και πρόσθεσε “ο Αντώνης Φωστιέρης ήταν από πάντα ποιητής, με αμφίσημη γλώσσα, γλωσσικές εκπλήξεις, λειτουργώντας στην ουσία του ποιείν και συμβάλλοντας στην ανανέωση της ελληνικής ποίησης.

Θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ποίηση συμβάλλουν στην προβολή και ενίσχυση της ποίησης, ως μορφής τέχνης”, τόνισε η Βιβλιοθηκονόμος, Αρετή Καρβέλη, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι με αφορμή την παρουσία του ποιητή στην πόλη μας διοργανώθηκαν συναντήσεις με μαθητές Λυκείων στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

Επισημαίνεται ότι κατά την αυριανή εκδήλωση για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσει η ποιήτρια, Νεκταρία Μενδρινού. Ποιήματα θα διαβάσουν η θεατρολόγος, Ρούλα Τατσοπούλου, και μαθητές σχολείων. Θα προηγηθεί η βράβευση των μαθητών και μαθητριών, που διακρίθηκαν στον 35ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων.

p1

Επισυνάπτεται η πρόσκληση στην εκδήλωση.