Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

12/7/2019, Δήμος Χανίων: Σε 11 συνολικά παραλίες θα κυματίζει η Γαλάζια Σημαία – Υψώθηκε η σημαία στην παραλία της Νέας Χώρας, παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα

12.07.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 12:07

Μια από τις 11 συνολικά Γαλάζιες Σημαίες, που θα κυματίζουν σε παραλίες του Δήμου Χανίων, υψώθηκε την Παρασκευή (12/7) το πρωί στην παραλία της Νέας Χώρας παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Γεωργίας Σαρικάκη, και Τουρισμού Ελπίδας Τσιτσιρίδη.

p1

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε: Αναρτήσαμε την πρώτη Γαλάζια Σημαία του Δήμου μας για φέτος στην παραλία της Νέας Χώρας, σε ένα σημείο που πρόσφατα, η νυν δημοτική αρχή έκανε την ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο, ένα πραγματικό “στολίδι” για την πόλη μας και τον Δήμο μας. Φέτος υπήρξε μια καθυστέρηση στην ανάρτηση των Γαλάζιων σημαιών διότι έγιναν διπλοί και τριπλοί έλεγχοι στην ποιότητα των υδάτων, οι οποίοι όμως απέδειξαν ότι οι παραλίες μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, καθαρές και ασφαλέστατες για τους λουόμενους συνδημότες μας και φυσικά τους επισκέπτες μας”.

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πράσινου και Καθαριότητας Γεωργία Σαρικάκη επεσήμανε: “Με τη βράβευση αυτή δικαιώνεται η συνολική προσπάθεια, που καταβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο Χανίων, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι ζημιές, που προκλήθηκαν στις συγκεκριμένες παραλίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος. Έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, λοιπόν, ώστε η κατάσταση των παραλιών να είναι πολύ καλή και να τις απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συνδημότες μας”.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος η βράβευση δεν αφορά μόνο την πιστοποίηση και την καθαρότητα των νερών, αλλά το σύνολο των προσφερομένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η καθαριότητα της παραλίας, η ναυαγοσωστική κάλυψη, η προστασία του περιβάλλοντος, η πληροφόρηση, κ.α.

Παρόντες στην ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στη Νέα Χώρα ήταν ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Νέας Χώρας Π. Κόρακας, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Χώρας Τάσος Δημολίτσας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

p2

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Χανίων, με παραλιακό μέτωπο, μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων, βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία έντεκα παραλίες. Οι παραλίες αυτές είναι οι εξής: Σταλός, Άγιοι Απόστολοι 1, Άγιοι Απόστολοι 2, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα 1, Αγία Μαρίνα 2, Καλαμάκι, Μαράθι, Σταυρός, Άγιος Ονούφριος, Νέα Χώρα.