Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

7/10/2019, Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν: Από τον Δήμο Χανίων & το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα

07.10.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 03:10

Ο Δήμος Χανίων, το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν.

Α) Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 20.00, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (Υψηλαντών 30) θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο: «Το Ιράν και η Ελλάδα, από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα - γνωριμία με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, καλλιγραφίας, χειροτεχνίας, προβολή ντοκιμαντέρ από τα αξιοθέατα της Περσίας.

Θα προσφερθούν δωρεάν βιβλία με θεματολογία του ιρανικού πολιτισμού.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Ο κ. Αλί Μ. Χελμί, Μορφωτικός Σύμβουλος της Ιρανικής Πρεσβείας

Ο Δρ. Γιώργος Λιμαντζάκης, Τουρκολόγος - ιστορικός.

Η κα Βίκη Αρβελάκη, Σκηνοθέτις

 

Β) Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το αφιέρωμα συνεχίζεται στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) με την προβολή κινηματογραφικών ιρανικών ταινιών μεγάλου μήκους.

Θα προβληθούν οι κινηματογραφικές ταινίες :

Πέμπτη 10/10 «Ο αδερφός μου ο Χοσρό»

Παρασκευή 11/10 «Ένας κύβος ζάχαρης».

 

Ώρα έναρξης : 21.00

Είσοδος ελεύθερη.