Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

1/3/2019, Στήριξη πρωτοβουλίας μαθητών για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα: Από τον Δήμο Χανίων

01.03.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

Συνάντηση με την Ομάδα για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα του 2ου Γυμνασίου Χανίων είχε την Πέμπτη 28/2/2019 ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου, με τους καθηγητές τους, Κατερίνα Νταμπάκη και Γιώργο Φίλη, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το ζήτημα του παθητικού καπνίσματος, αλλά και τις δράσεις, που επιθυμούν να αναπτύξουν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Χανίων θα είναι αρωγός στις προσπάθειές τους. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας πρότεινε οι Υπηρεσίες του Δήμου να συνδράμουν στην παραγωγή αντικαπνιστικού σποτ, στο οποίο θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι μαθητές, αφού πρώτα λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση για τις συνέπειες του καπνίσματος από ειδικούς επιστήμονες. Επίσης, προτάθηκε η διοργάνωση μεγάλης ενημερωτικής εκδήλωσης, με τη συμμετοχή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου μας, πριν τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

p1