Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

30/1/2019, Δήμος Χανίων: Κατεδάφισε παράπηγμα στο ανατολικό ανάχωμα των Ενετικών οχυρώσεων (οδός Μίνωος), με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίηση τους

30.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:01

Τ.Βάμβουκας: Λειτουργούμε με στόχο τον ευπρεπισμό της όμορφης πόλης μας και την απαλλαγής της από απομεινάρια του παρελθόντος που τη ρυπαίνουν και την υποβαθμίζουν

p1

Στην κατεδάφιση παραπήγματος στο ανατολικό ανάχωμα των Ενετικών οχυρώσεων (οδός Μίνωος) προχώρησε την Τετάρτη (30/1) το πρωί, συνεργείο του Δήμου Χανίων. Ο χώρος του αναχώματος ανήκει στον Δήμο Χανίων και η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε με στόχο τον ευπρεπισμό, την αισθητική αναβάθμιση και τη δυνατότητα αξιοποίησής της περιοχής , προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στο σημείο βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Ξανθουδάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε:

Το έργο της σημερινής απομάκρυνσης παραπήγματος στον ανατολικό επιπρομαχώνα, είναι αποτέλεσμα προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για τον ευπρεπισμό της όμορφης πόλης μας και την απαλλαγής της από απομεινάρια του παρελθόντος που τη ρυπαίνουν ουσιαστικά και αισθητικά και την υποβαθμίζουν. Μάλιστα, οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων, θα μελετήσουν την ανάπλαση από τον επιπρομαχώνα Sabbionara στην πύλη της άμμου, μέχρι το σωζόμενο τμήμα του επιπρομαχώνα Santa Lucia.

Να σημειωθεί ότι με ενέργειες του Δήμου Χανίων εξασφαλίστηκε η φιλοξενία της κυρίας που διέμενε στο συγκεκριμένο κτίριο, σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων. Κάτι ανάλογο θα προκύψει και με δεύτερο παράπηγμα που βρίσκεται στην περιοχή και το οποίο θα κατεδαφιστεί στο επόμενο διάστημα.

p2

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε επίσης:

Στόχος μας, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο χώρος αυτός να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων και τους επισκέπτες μας σαν ένας ελεύθερος χώρος με την κατάλληλη διαμόρφωση.

Κάτι ανάλογο, ήδη, διαμορφώνεται αυτό το διάστημα στη Δυτική τάφρο, σε συνεργασία Δήμου Χανίων, ΔΕΥΑΧ και Υπουργείου Πολιτισμού.

Δίνουμε στην πόλη μας τις κρυμμένες αξίες που διαθέτει και αποδίδουμε στους συμπολίτες και επισκέπτες μας νέους χώρους αναψυχής.

Να σημειωθεί τέλος, ότι το συνεργείο του Δήμου Χανίων θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατεδάφισης αλλά και πλήρους καθαρισμού της περιοχής, έως το επόμενο τριήμερο.


p3