Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

17/4/2019, Άμεσοι και συντονισμένοι καθαρισμοί των παραλιών σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων

17.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 12:04

Εργασίες καθαρισμού των παραλιών της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας και συγκεκριμένα στην Αγία Μαρίνα πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες από συνεργεία των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων. Λόγω της κακοκαιρίας και των άστατων καιρικών φαινομένων, οι παραλίες είχαν γεμίσει από φερτά υλικά και απορρίμματα.

p1

Μάλιστα, ο όγκος των φερτών υλικών και των απορριμμάτων ήταν τεράστιος, γεγονός που απαιτούσε και απαιτεί πολυήμερη και συντονισμένη εργασία (με ειδικά μηχανήματα).

p2

(εικόνα παραλίας Αγίας Μαρίνας πριν τον καθαρισμό)

Τα συνεργεία του Δήμου Χανίων έχουν ήδη απομακρύνει το μεγαλύτερο ποσοστό του όγκου των φερτών υλικών και των απορριμμάτων και οι παραλίες αναμένεται να είναι πλήρως καθαρισμένες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την απομάκρυνση του όγκου των φερτών υλικών και των απορριμμάτων, ειδικό τρακτέρ θα καθαρίσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, την άμμο.

p3

Σημειώνεται ότι συνεργεία των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων έχουν ήδη καθαρίσει (απομένουν κάποιες λεπτομέρειες) τις παραλίες της Χρυσής Ακτής, των Αγίων Αποστόλων, του Καλαμακίου ενώ θα ακολουθήσουν άμεσα, καθαρισμοί σε παραλίες, σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων (όπως Ακρωτήρι, Βλητές κτλ.).

p4

p5