Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

24/1/2019, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων

24.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 14:55

Επιστολή αναφορικά με την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή του Σταλού απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 24/1/2019, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προς το Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, και τη Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, Κ. Ιερωνυμάκη.

 

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα, σε τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) και στην οδό Μαλινδρέτου στο Σταλό της Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, παρατηρήθηκαν έντονα κατολισθητικά φαινόμενα, με συνέπεια τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. “Τα φαινόμενα εξελίσσονται και εντείνονται λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, που προκαλούν επάλληλες υποχωρήσεις των εδαφών στην ευρύτερη περιοχή”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου, έπειτα από εντολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκη, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, προέβησαν άμεσα σε αποκλεισμό του μεγαλύτερου τμήματος του οδοστρώματος με την τοποθέτηση κατάλληλης προειδοποιητικής σήμανσης.


“Δεδομένου ότι και το αντίστοιχο πρόβλημα στην οδό Μαλινδρέτου, σχετίζεται με την αστοχία και την αποκατάσταση τεχνικού έργου, το οποίο έχει κατασκευαστεί υπό την εποπτεία της τέως ΔΕΚΕ ως συνοδό έργο του Β.Ο.Α.Κ., φρονούμε και προσβλέπουμε ότι θα αντιμετωπιστεί και αυτό από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας, που διαθέτουν την εμπειρία και την αρμοδιότητα, λόγω της ίδιας φύσης και προέλευσης του προβλήματος”, καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων.


Η επιστολή του Δημάρχου Χανίων.

p2

p1