Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

11/2/2019, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης: Μια “πηγή” περιβαλλοντικής συνείδησης δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Χανίων

11.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:02

Τ. Βάμβουκας: Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει στόχο να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε παιδιά και ενήλικες ώστε να αγαπήσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον

p1

Ξεκίνησε την Δευτέρα (11/2) το πρωί και επίσημα, η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Δήμου Χανίων, που βρίσκεται στον Δημοτικό Κήπο. Πρόκειται για έργο μετατροπής κτηρίου του Δημοτικού Κήπου σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Στη ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων μαθητών μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους (συμμετείχαν μαθητές της Α΄ Τάξης του 8ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, καθώς και του 8ου, 25ου και 35ου Νηπιαγωγείου Χανίων), έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο το περιβάλλον, μουσική, βιντεοπροβολή, παιχνίδια και κεράσματα.

p2

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Σαρικάκη-Αποστολάκη, Ελευθερία Αλιφιεράκη και Κυριάκος Καζάκος, ενώ τον συντονισμό έκανε η Συμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Χανίων, Θηρεσία Κατσιφαράκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, τόνισε:

Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτηρίου και η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης αποτέλεσε μια ιδέα δική μου και των συνεργατών μου. Η δημιουργία του συγκεκριμένου Κέντρου δεν είναι τυπικής σημασίας αλλά με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε αφενός να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε παιδιά και ενήλικες ώστε να αγαπήσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον, να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, αφετέρου να γνωρίσουν οι συνδημότες μας τα προβλήματα που προέρχονται από δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η καταστροφή των δασών, η ρύπανση των υδάτων κτλ. Το κτήριο θα λειτουργεί από εξαιρετικούς συνεργάτες όπως η κυρία Θηρεσία Κατσιφαράκη που ήταν η “ψυχή” αυτής της προσπάθειας αλλά και την Αντιδήμαρχο κυρία Γεωργία Σαρικάκη και την υπηρεσία καθαριότητας που έχουν την εποπτεία αυτού του χώρου”.

p3

Να σημειωθεί τέλος ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα λειτουργεί Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 13:00 και επιλεκτικά κάποια πρωινά Κυριακής. Τα προγράμματα του απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ενώ και τα σχολεία του Νομού Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξόχως ενδιαφέροντα προγράμματά του, κατόπιν ραντεβού με τους συνεργάτες του Κέντρου.

p4