Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

23/5/2019, Κόψιμο κλαδιών και απομάκρυνση περιφράξεων και αρδευτικών δικτύων στο επαρχιακό δίκτυο

23.05.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 10:05

Έπειτα από αυτοψίες, που διενεργήθηκαν από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ενότητας Χανίων, για την καταγραφή των ζημιών από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε κατά μήκος των επαρχιακών δρόμων η ύπαρξη κλαδιών δέντρων, που εισέρχονται στο κατάστρωμα του δρόμου και η τοποθέτηση περιφράξεων και αρδευτικών δικτύων εντός των τάφρων αυτών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούνται όλοι οι δημότες Χανίων, να προχωρήσουν άμεσα (20 μέρες) στην κοπή των κλαδιών και την απομάκρυνση των περιφράξεων και των αρδευτικών δικτύων, διαφορετικά η Δ/νση Τεχν. Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ως αρμόδια για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου Υπηρεσία , θα προχωρήσει στη κοπή και την απομάκρυνση τους, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αποκαταστάσεων ζημιών, χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Τέλος γίνεται γνωστό στους παρόδιους ιδιοκτήτες ότι η υποχρέωση της επιμέλειας για τη κοπή κλαδιών και η απομάκρυνση των περιφράξεων και αρδευτικών δικτύων από τις τάφρους των δρόμων, τους βαρύνει διαρκώς και ότι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στους δρόμους και στις πλατείες τιμωρείται κατά το άρθρο 290 ΠΚ, ακόμη κι αν τελέστηκε από αμέλεια.