Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

18/10/2019, Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο – Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 ο αγαπημένος μας καραγκιοζοπαίχτης Νίκος Μπλαζάκης σε ρόλο αφηγητή

07.10.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 10:10

Ο Δήμος Χανίων άνοιξε φέτος το φθινόπωρο τις πύλες του οθωμανικού φρουρίου (Κουλές) της Απτέρας σε μια προσπάθεια τα μνημεία να μην είναι σπαράγματα του χθες αλλά μέλη ενός διαχρονικού παρόντος και να αναπνέουν με τη δική μας παρουσία.

Πολλοί Χανιώτες, ταξιδιώτες αλλά και θεσμικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάθε Κυριακή (αρχής γενομένης την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού) το εσωτερικό του Φρουρίου, να ανέβουν στα τείχη και να απολαύσουν τη μοναδική θέα προς την κοιλάδα του Αποκόρωνα, τα Κεραμειά, το φρούριο Ιτζεδίν και τον κόλπο της Σούδας.

Ευχάριστο ξάφνιασμα στην πρόσφατη από αυτές τις επισκέψεις αποτέλεσε η παρουσία του μουσικού συγκροτήματος «Μίτος» (Γιάννης Χίνος και Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης). Οι καλλιτέχνες, επισκέφθηκαν το φρούριο και εμπνευσμένοι από την αρχιτεκτονική του φρουρίου, την ιστορία της περιοχής αλλά και τη μαγευτική θέα, έντυσαν με τη μουσική τους τη σιωπή του χώρου.

Στον ίδιο αυτό ιδιαίτερο χώρο, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 ο αγαπημένος μας καραγκιοζοπαίχτης Νίκος Μπλαζάκης σε ρόλο αφηγητή, συνοδευόμενος από τους μουσικούς Ελευθερία και Μανώλη Μπλαζάκη, θα μας απαγγείλει «παραμύθια με καλοκυράδες με μαγικά αντικείμενα, με ζώα με ανθρώπινη λαλιά και φθονερούς ρηγάδες».

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, και αυτή την Κυριακή στο Φρούριο στα Άπτερα, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 για να ξετυλίξουμε το κουβάρι των μύθων.

p1

 

p3

εικονα

Αρχεία

  1. katalogos