Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

13/2/2019, Στον προορισμό τους 13 κουτιά για την ενίσχυση των φοιτητών: Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων

13.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:02

Σε δεκατρείς φοιτητές απεστάλησαν πρόσφατα είδη, που συγκεντρώθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο της δράσης "Το Κουτί του Φοιτητή". Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση φοιτητών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., που σπουδάζουν εκτός Χανίων και οι οικογένειες τους ωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Τα κουτιά, που απεστάλησαν σε Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Πάτρα, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, περιείχαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη οικιακής και προσωπικής υγιεινής. Τα είδη συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές συμπολιτών μας στα κουτιά με την αντίστοιχη σήμανση, που είναι τοποθετημένα σε επιλεγμένα καταστήματα του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ. Χανίων (Κουνουπιδιανά, Πλατεία 1866, οδός Κισσάμου).

Σε δήλωση της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, γνωστοποιεί ότι συνολικά 148 κουτιά έως σήμερα έχουν “ταξιδέψει” σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να ενισχύσουν Χανιώτες φοιτητές, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. “Κάθε μήνα οι φοιτητές μας παραλαμβάνουν με courier το πακέτο τους, που περιέχει τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι. Η δράση ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και έγινε θεσμός, που αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες μας, οι οποίοι συνδράμουν ενεργά, τοποθετώντας προϊόντα στα σημεία, που έχουμε υποδείξει ως Δήμος”, επισημαίνει χαρακτηριστικά η αρμόδια Αντιδήμαρχος.

Στο μεταξύ, παράλληλα με τη συγκεκριμένη δράση, έχουν δοθεί από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης μας υποτροφίες σε παιδιά, που αποφοίτησαν από το Λύκειο και επελέγησαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από το αρχείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας Α.μ.ε.Α. και Ισότητας.

p1