Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

11/4/2019, «Σχεδιάζοντας την πόλη του μέλλοντος με επίκεντρο τον άνθρωπο»: Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης στο πλαίσιο του έργου «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) Δήμου Χανίων»

11.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:04

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Δημόσια Διαβούλευση με τίτλο «Σχεδιάζοντας την πόλη του μέλλοντος με επίκεντρο τον άνθρωπο» στο πλαίσιο του έργου «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) Δήμου Χανίων», την Τετάρτη 10/4/2019, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) με τη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Συζητάμε για πρώτη φορά σε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο εκπονείται από έμπειρους συγκοινωνιολόγους για το Δήμο Χανίων. Το θέμα του κυκλοφοριακού της πόλης μας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής μας αρχής. Ήδη έχουμε επιλέξει ως βασική μας πολιτική μια πόλη πιο φιλική, με καλύτερες υποδομές για όλους τους εναλλακτικούς τρόπους κίνησης, δηλ. τα πόδια μας, το ποδήλατό μας, το μέσο μαζικής μεταφοράς”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων. “Με επιστημονική μελέτη ήδη ο Δήμος Χανίων αξιολόγησε την παλιά κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία κρίθηκε ότι είναι ανεφάρμοστη, καθώς εκφράζει νοοτροπία μιας άλλης εποχής. Ήδη η δημοτική μας αρχή έχει χαράξει τον πρώτο άξονα, που περιλαμβάνει τις οδούς Τζανακάκη, Σκαλίδη μέχρι τη Νέα Χώρα, ενώ σε όλο το κέντρο θα εφαρμοστεί αυτό το πρότυπο”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, ενώ αναφερόμενος στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τόνισε ότι, όπως αποτυπώνεται και στην προμελέτη, προβλέπεται ένα υπόγειο πάρκινγκ, που θα μπορεί να υποδεχθεί έναν σημαντικό αριθμό αυτοκινήτων.

Από την πλευρά του ο συντονιστής της ομάδας επίβλεψης έργου του Δήμου Χανίων, Ευάγγελος Πασιπουλαρίδης, επεσήμανε ότι είναι σημαντική η συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, που ξεκινά, ώστε να ενσωματωθούν οι προτάσεις τους στο υπό διαμόρφωση σχέδιο, που θα προκύψει από τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

O Δήμος Χανίων χρηματοδοτείται με το ποσό των 105.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη μελέτη, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται το αποτέλεσμα της εργασίας. Ο Δήμος Χανίων μέσα από τη μελέτη ξεκινά να σχεδιάζει με επίκεντρο τον άνθρωπο και μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των πολιτών σήμερα και στο μέλλον, με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Η συμμετοχή και η συνεργασία όλων στην προσπάθεια αυτή είναι χρήσιμη, ώστε να πούμε τη γνώμη μας για την πόλη, που θέλουμε στο μέλλον.

Σποτάκι ευαισθητοποίησης για το ΣΒΑΚ είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/FV1mBycr4RU

p1

p2

p3

p4

p5

p1