Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

4/2/2019, Σε τροχιά πλήρους ανακατασκευής οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Μοναχής Ελιάς – Παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα υπογράφτηκε τη Δευτέρα (4/2) η σύμβαση της προμελέτης

04.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:02

Τ. Βάμβουκας: Πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις που τα τελευταία πολλά χρόνια δεν είχε προκύψει καμία επέμβαση. Τα γήπεδα αυτά χρειάζονται συνολική ανακατασκευή ώστε να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο

p1

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μοναχής Ελιάς προέκυψε την Δευτέρα (4/2) το πρωί. Παρουσία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα υπογράφτηκε η σύμβαση της προμελέτης πλήρους ανακατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων της Μοναχής Ελιάς, γεγονός που αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε ο χώρος να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει έναν αθλητικό “πόλο έλξης”, είτε για τα αθλητικά σωματεία είτε για τους Δημότες των Χανίων.

p2

Είναι ένας χώρος 40 στρεμμάτων που έχει κυρίως γήπεδα ποδοσφαίρου. Πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις που τα τελευταία πολλά χρόνια δεν είχε προκύψει καμία επέμβαση. Τα γήπεδα αυτά χρειάζονται συνολική ανακατασκευή ώστε να μετατραπούν σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και ένα μέρος που θα διεξάγονται, ει δυνατόν, αγώνες όλων των κατηγοριών. Αυτό είναι ένα αίτημα όλων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη Μοναχή Ελιά και εμείς ως Δήμος Χανίων και ως δημοτική αρχή ανταποκρινόμαστε σε αυτή την ανάγκη. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μελετών θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανακατασκευής”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Το Master Plan που προκύπτει μετά την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης θα ολοκληρωθεί σε περίπου 6 μήνες, εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι τεχνικές μελέτες και σε έναν χρόνο, με την ολοκλήρωση σύνταξης των μελετών και με την εύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων της Μοναχής Ελιά. Το κόστος του έργου θα εκτιμηθεί μόλις ολοκληρωθεί η σύνταξη όλων των μελετών που απαιτούνται.

p3

Κατά την υπογραφή της σύμβασης το “παρών” έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Σταύρος Φιωτάκης, Γιώργος Ξανθουδάκης, Γιάννης Μαράκης και Αντώνης Βαρδάκης, εκπρόσωποι της ΕΠΣ Χανίων, αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Μοναχής Ελιάς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που ανέλαβε τη σύνταξη της προμελέτης ανακατασκευής των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

p4

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, επιτέλους, και προς τιμήν της παρούσης δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα ακουμπάμε έναν “πνεύμονα” αθλητισμού και πολιτισμού, μέσα στην πόλη μας. Έναν χώρο που μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ευελπιστούμε, ο χώρος αυτός να γίνει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο”, τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟΧ/Κισσαμικός Αντώνης Ροκάκης, ενός από τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Μοναχής Ελιάς.