Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

20/12/2019, “Χριστουγεννιάτικες μουσικές”: Στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” από 21 έως 23 Δεκεμβρίου

20.12.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

Ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. διοργανώνουν μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για όλους, το Σάββατο 21, την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης”.

 

Ειδικότερα, το Σάββατο 21/12, στις 20.00, διοργανώνεται η “Χορωδιακή Συνάντηση”, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χορωδίες των τοπικών φορέων του Δήμου μας θα συμπράξουν σε μια μεγάλη συναυλία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Συμμετέχουν: η Χορωδία Χανίων, η Χορωδία του Μουσικού Συνόλου Απόλλων, η Χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος”, η Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλέπας, η Χορωδία του Πολωνικού Σχολείου Χανίων, η Χορωδία Ενηλίκων Ενορίας Μουρνιών “Η Ζωοδόχος Πηγή” και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων.

 

Την Κυριακή 22/12, στις 19.00, παρουσιάζεται η παράσταση “Τα δικά μας Χριστούγεννα”, με τραγούδια και Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου. Από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Χίο, ένας ηθοποιός, ένας τραγουδιστής και 5 μουσικοί παρουσιάζουν –μέσα από διαδραστικά με το κοινό στοιχεία- ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων ελληνικών και κυπριακών πόλεων και χωριών.

Κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά, ηχούν κατά τη διάρκεια της παράστασης και –μέσα από ευφάνταστα κείμενα- διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους. Οι μεταμφιέσεις του ηθοποιού, τα κοστούμια και τα αντικείμενα –με τα οποία έρχονται σε επαφή οι μικροί μας φίλοι- καθώς και τα τραγούδια των μουσικών, συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο μια μοναδική παράσταση.

Συμμετέχουν οι: Σπύρος Χαλκιάς (ηθοποιός – αφηγητής), Θάνος Ματζίλης (τραγουδιστής), Γιάννης Γκαβαρδίνας (κρουστά σαντούρι), Ρίτα Ζωβοϊλη (κανονάκι), Ρισέλ Μέτα (κιθάρες – νυκτά), Σταυρούλα Τρυφιάτη (καβάλι – κρουστά), Νίκος Χιώτογλου (πιάνο).

 

Τη Δευτέρα 23/12, στις 21.00, χριστουγεννιάτικη συναυλία με μελωδίες κλασικών συνθετών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου με την συμμετοχή μουσικών και χορωδών απ ́όλη την Κρήτη.

Α΄ μέρος: αποσπάσματα από τις δύο πρώτες καντάτες από το Ορατόριο των Χριστουγέννων του J.S.Bach.

Β΄ μέρος: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για ορχήστρα και χορωδία σε ενορχήστρωση του Nestor Taylor. Διεύθυνση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης. Διεύθυνση χορωδίας: Ιωάννης Ιδομενέως

p1