Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

26/8/2019, Σε κλίμα σύμπνοιας & συνεργασίας ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή των Χανίων

26.08.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 10:08

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 26/8/2019, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής των Xανίων, των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

"Είναι μια συγκινησιακά φορτισμένη ημέρα για εμάς. Ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Μια ημέρα, που σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Σηματοδοτεί καταρχήν την επαφή του κόσμου ξανά, με την ίδια την εκλογική διαδικασία, με τον τύπο και την ουσία της ορκωμοσίας και την δέσμευση όλων των εκλεγμένων και εμένα προσωπικά, ότι θα εργαστούμε χωρίς αποκλεισμούς με διάθεση συνεργασίας για το καλό των Χανίων, μια καινούρια μέρα για την αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στα Χανιά. Ο Κλεισθένης, ένα νομοθέτημα, που επιβάλλει συναινέσεις, αλλά και μια καινούρια δημοτική αρχή, που επιθυμεί συναινέσεις. Θα προσπαθήσουμε να συνενώσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις, που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε ξανά τον Δήμο Χανίων σε ένα μητροπολιτικό επίπεδο, που θα έχει αναφορά όχι μόνο το Νομό, την Κρήτη και την χώρα αλλά το σύνολο της Μεσογείου και της Ευρώπης. Διεκδικούμε ο Δήμος Χανίων να είναι κυριολεκτικά ο πρωταγωνιστής σε πολλά επίπεδα, που έχουν να κάνουν με την καινοτομία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών. Διεκδικούμε να είμαστε πρωτοπόροι σε θέματα, που έχουν να κάνουν με τον δημόσιο χώρο, με τη διασύνδεση του πολιτισμού και της παιδείας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μια σειρά θεμάτων, που θα αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει ο Δήμος Χανίων, που είναι οι άνθρωποι πρωτίστως, η ιστορία και ο πολιτισμός, που για 5,5 χιλιάδες χρόνια υπάρχουν αδιάλειπτα και εξελίσσονται σε αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο", τόνισε σε δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκφράζοντας την ευχή να δικαιώσει όλους εκείνους τους ανθρώπους, που πίστεψαν σε αυτόν, “με στόχο σε τέσσερα χρόνια να παραδώσει ένα Δήμο καλύτερο από αυτό, που παραλαμβάνει”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε μεταξύ άλλων “μέσα από ένα δύσκολο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες για την ομάδα μας, φτάνουμε σήμερα εδώ και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, που μας δείξατε. Σημαντική είναι η διάθεση συνεργασίας της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων, στην προσπάθεια να ενώσουμε όλους τους Χανιώτες. Το σχέδιο για τα Χανιά ανταποκρίνεται όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στο μέλλον του Δήμου. Η διαφορετική προσέγγιση, που ξεκίνησε πριν τις εκλογές συνεχίζεται και εδώ με αυτή την τυπική και βαθιά ουσιαστική τελετή της ορκωμοσίας, με έναν διαφορετικό ανοικτό τρόπο στους πολίτες. Βρισκόμαστε εδώ στην καρδιά του Δήμου Χανίων σε ένα εμβληματικό μέρος, στην καρδιά της Κρήτης, της Μεσογείου και της νότιας Ευρώπης. Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χώρο και αυτό είναι το μήνυμα, που θέλουμε να περάσουμε.
Τα εμβληματικά κτίρια Κ.Α.Μ. και “Μίκης Θεοδωράκης” είναι η απαρχή της πορείας μας. Ο Δήμος Χανίων πρέπει να έχει συνείδηση του βάρους και της αναφοράς πανελλαδικά, για να καταφέρουμε να γίνουμε ο καλύτερος εαυτός των Χανίων”.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τόνισε από την πλευρά του ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την παράδοση της σκυτάλης στον Δήμο Χανίων με την ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. και την ανάληψη από την νέα δημοτική αρχή. “Ταυτόχρονα έχουμε την παράδοση ενός σημαντικού έργου της απερχόμενης δημοτικής αρχής για συνέχεια και εξέλιξη από τη νέα, έχοντας ξεκινήσει ένα άλμα μπροστά για τα Χανιά, που πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Το έργο αυτό αποτελεί μια καλή αφετηρία, μια στέρεη βάση, για την οποία καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει σταθερή συνέχεια και με τη συμβολή όλων μας. Εύχομαι ολόψυχα στο νέο Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλή και παραγωγική θητεία και καλή συνεργασία απ’ όλους, κάτι που σήμερα απαιτείται ιδιαίτερα, λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου εντός του οποίου καλούμαστε να λειτουργήσουμε. Από τη μεριά της παράταξής μας, όπως έχουμε δηλώσει, θα υπάρξει στήριξη στο έργο της νέας δημοτικής αρχής, διότι αυτό που προέχει δεν είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα μας αλλά το έργο για τους πολίτες, για τα Χανιά του αύριο. Τέλος θα κάνω μια ευχή, η ορκωμοσία του επόμενου δημοτικού συμβουλίου να γίνει στο κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων, μία πρόταση, που έχει υιοθετηθεί από το απερχόμενο Δ.Σ., με στόχο τη δημιουργία ενός νέου Δημαρχείου, όπως ταιριάζει στην πόλη μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, ευχαριστώντας παράλληλα τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους του, καθώς και την οικογένειά του “για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια”, όπως ανέφερε.

Ακολούθησε χαιρετισμός των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Αρ. Παπαδογιάννη, Ευτ. Δαμιανάκη, Γρ. Αρχοντάκη, Γ. Σαρρή και Ν. Βουρλάκη, δίνοντας τις δικές τους ευχές στη νέα δημοτική αρχή και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την τελετή αγιασμού πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. κ. Δαμασκηνός, ενώ στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. κ. Αμφιλόχιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλης.

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δήλωση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, https://youtu.be/1siAeSkxFAQ, τη δήλωση του απερχόμενου Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, https://youtu.be/irIuwzILqwE 

Απόσπασμα της ομιλίας του κ. Σημανδηράκη είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://youtu.be/niEwb_zxmgw

p4

p4

p1

p4

p4

 

p4

p4

p4p3

p2

p5

p4

p5

p5

p5

p5