Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

23/8/2019, Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια πλακέτας προς τιμήν του Μανώλη Σκουλάκη

23.08.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:08

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποφάσισε αυτό το κτίριο, ιδιοκτησίας του, να το αφιερώσει στη μνήμη του Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος ήταν εκείνος, που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας, και κατεδάφισε το Παλιό Νοσοκομείο, όπου ανεγέρθη το συγκεκριμένο κτίριο, που εξυπηρετεί ανάγκες υγείας της πόλης των Χανίων. Με αυτό τον τρόπο αποδίδουμε τιμή στον Μανώλη Σκουλάκη, καθώς αυτό το κτίριο έχει δύο συμβολισμούς: την ιδιότητα του Μανώλη Σκουλάκη ως γιατρού και ως Υπουργού Υγείας και την παρουσία του ως Δημάρχου, αφού επί των ημερών του ξεκίνησε αυτή η δομή”. Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα, Παρασκευή 23/8/2019, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Δήμου Χανίων στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου - ΤΟΜΥ για τα αποκαλυπτήρια πλακέτας προς τιμήν του τέως Υπουργού, Βουλευτή και Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θερμά λόγια αναφέρθηκε στον πατέρα του ο Γιώργος Σκουλάκης, ευχαριστώντας παράλληλα τον Δήμο Χανίων για τη συγκινητική αυτή, όπως τη χαρακτήρισε, απόδοση τιμής.

Επισημαίνεται ότι με την υπ’ αριθμ. 513/2019 ομόφωνη Απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποφάσισε πρόσφατα να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε κάποιο δρόμο ή πλατεία ή δημοτικό χώρο ή δημοτικό κτίριο του Δήμου μας. Μάλιστα, κατά τη χθεσινή (22/8) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη η υπ΄ αριθμ. 516 ομόφωνη Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η ονοματοδοσία του εν λόγω κτιρίου σε “Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων “Μανώλης Σκουλάκης”, όπως επίσης και η τοποθέτηση της πλακέτας στον αύλειο χώρο. Θα ακολουθηθεί μάλιστα, όπως αποφασίστηκε, η νόμιμη διαδικασία για την επίσημη ονοματοδοσία του κτιρίου.

 

Στη λιτή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απ. Βουλγαράκης, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και των αρχών της πόλης.

p1

p2

p3

p3

p4

p3