Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

14/3/2019, Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τα προβλήματα λειτουργίας των κοινόχρηστων ποδηλάτων που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών

14.03.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:03

Με αφορμή τα φυσιολογικά παράπονα που προέκυψαν από συνδημότες μας και επισκέπτες τις προηγούμενες ημέρες, σε ότι αφορά τη λειτουργία των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Χανίων, ενημερώνουμε τα εξής:

Το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας των κοινόχρηστων ποδηλάτων έχει υποστεί βλάβες εξαιτίας της τελευταία κακοκαιρίας. Τη δεδομένη στιγμή γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την εταιρεία που έχει την ευθύνη της συντήρησης λειτουργίας του συστήματος, να επανορθώσει το πρόβλημα, όπου αυτό υφίσταται.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας προς τον Δήμο Χανίων για τα σημεία που μπορούν οι Δημότες να βρουν τα συγκεκριμένα ποδήλατα, τονίζονται τα εξής:

* στην πλατεία Δευκαλίωνος η οθόνη λειτουργεί κανονικά, τουλάχιστον σύμφωνα με προχτεσινή αυτοψία.

* η πλατεία Τάλω είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Το πρόβλημα έχει, ήδη, διορθωθεί.

* σε όλους τους σταθμούς (πλην πλατείας Κατεχάκη), λόγω της κακοκαιρίας, εμφανίστηκε πρόβλημα σε διάφορες κλειδαριές, οι οποίες δείχνουν να έχουν "αποπρογραμματιστεί". Γίνονται προσπάθειες επιδιόρθωσης του προβλήματος, όπου υπάρχει.

Από την άλλη πλευρά, οι λειτουργικές κλειδαριές ανά σταθμό, την παρούσα στιγμή, είναι οι εξής:
* πλατεία Τάλω: 4 στις 10
* πλατεία Κατεχάκη: 16 στις 16 (εδώ δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο
πρόβλημα, όλες οι κλειδαριές και γενικά ο σταθμός είναι πλήρως λειτουργικός)
* πλατεία Ταξ. Μαρκοπούλου: 13 στις 24
* πλατεία Δευκαλίωνος: 3 στις 22

Σημειώνεται επίσης ότι, έως ότου βρεθεί συνολική λύση στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, συνεργείο της εταιρείας συντήρησης “απελευθερώνει” ποδήλατα από τις μπλοκαρισμένες κλειδαριές, με χειροκίνητο τρόπο και τα τοποθετεί σε λειτουργικές.

Τα συνεργεία εργάζονται συνεχώς, ώστε το σύστημα να είναι σύντομα, σε πλήρη λειτουργία.