Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

17/4/2019, Έγκριση χρηματοδότησης 525.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για το Δήμο Χανίων – Ικανοποίηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

17.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο το έργο του Δήμου Χανίων “ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΑΝΙΩΝ”, λαμβάνοντας το ποσό των 525.926,00 €. Ειδικότερα, με την με αριθμό 154.3.3 Απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου το Πράσινο Ταμείο προχώρησε στην ένταξη του συγκεκριμένου έργου στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2019.

Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός σύμβασης του έργου ανέρχεται στις 680.000 (με Φ.Π.Α.), ενώ το υπόλοιπο ποσό, πέραν της χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου, θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, εκφράζει την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, κάνοντας λόγο για μία ακόμη επιτυχή διεκδίκηση της δημοτικής αρχής. “Επιδιώκουμε καθημερινά τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των συμπολιτών μας σε σημεία της πόλης μας, ανακατασκευάζοντας πεζοδρόμια, ιδιαίτερα σε σημεία όπου μέχρι σήμερα υπήρχε πρόβλημα.. Είναι πλέον εμφανές ότι ο σχεδιασμός μας είναι ευρύτερος και αφορά το μέλλον την πόλης μας, προωθώντας τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πεζών και των ΑμεΑ, της χρήσης ποδηλάτου. Προωθούμε τη νέα αυτή φιλοσοφία της κίνησης στην πόλη, που επικεντρώνεται στον περιορισμό της χρήσης των Ι.Χ. και στη διευκόλυνση των πεζών”, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

H Απόφαση ένταξης.

p1